Samo ljubav ponekad nije dovoljna - 7 razloga zašto žene varaju partnere i ako ih vole

Mnogi od nas su prevarili partnera ili su i sami bili prevareni. Razlozi za prevaru su vrlo različiti, ali da li znate zašto se žene odlučuju na preljubu? 


Danas govorimo o 7 glavnih stvari.  1. Na prvom mjestu je nedostatak brige, pažnje i intimnosti. Ženama je nježnost u vezi neophodna. Ako ona ovo ne dobije od svog partnera, bilo koji muškarac koji joj priđe i ponudi ove stvari biće u prednosti.

2. Osveta: neke stvari je teško oprostiti, naročito doživljenu prevaru. Često žene, da bi poravnale račune nakon što su prevarene, odluče da same učine isto. U tim trenucima žene ne razmišljaju, one samo žele da vrate istom mjerom. Nažalost ili na sreću, varanje nije rješenje problema. 



Zdrava komunikacija mnogo je važnija za dobar partnerski odnos. 3. Promjena izgleda u pozitivnom smislu ženi može jako da prija i da izuzetno povoljno utiče na njeno samopouzdanje. Tada pogledi drugih muškaraca budu češći, a žena počinje da se osjeća sve više poželjno. 

U ovakvim momentima neophodna je ogromna količina samokontrole da bi žena uspjela da odbije sve udvarače. 4. Suprotno tome jeste nisko samopoštovanje i samopouzdanje. Kada žena nije sigurna u sebe, svoj šarm, ljepotu, pamet i sve drugo što nudi onda ona ima potrebu da od ljudi oko sebe traži potvrdu. 



To ne mora da bude nužno loše, ali oblici potvrde mogu biti vrlo različiti. 5. Osim toga, nezadovoljstvo fizičkom intimnošću često je jedan od razloga zbog kojih se žene odlučuju na prevaru. Ako od svog partnera ne dobijaju ono što im treba, onda će poželjeti da to dobiju od nekog drugog. 

6. Žene vole da ugode svom partneru. One su u stanju da budu izuzetno brižne i pažljive. Nažalost, njihov trud ne prođe uvijek zapaženo. Ako partner nikada ne pokaže svoju zahvalnost, žena će vremenom početi da osjeća nezadovoljstvo koje kasnije može da preraste u želju za nekim novim. 7. Dosada i rutina veliki su neprijatelji veza. Dosada vas čak može emocionalno udaljiti od partnera, a to može dovesti do prevare, pa do kraja veze.

Pokreće Blogger.