Retrogradni Mars od 30.10 do 12.01.2023 - Ovnovi ovo je vaš period, Ribe očekujte probleme

Planeta Mars je u astrologiji vrlo cijenjena. Mars je simbol strasti, ambicija i seksualnosti. A šta se dešava kada Mars postane retrogradan? 


S obzirom da nam se bliži period retrogradnog Marsa i trajaće do januara sledeće godine, evo kako će to da utiče na vaš horoskopski znak. Ovan: planeta Mars je vaša vladajuča planeta, tako da vi svaku promjenu u njegovom kretanju osjetite vrlo intenzivno. 

Ovaj retrogradni Mars mogao bi vas dovesti u konfliktne situacije sa vašim najbližim prijateljima, a možda čak i sa članovima porodice. Govorite istinu, ali birajte riječi. Bik: kada ste vi u pitanju, zvijezde kažu da ćete možda doći u situaciju da analizirate svoje finansije i razmišljate a šta sve trošite novac.



Neki od vas sebi uskraćuju zadovoljstva da bi sačuvali neku siću. Mars će vas natjerati da razmislite malo o svemu tome. Posložite svoje prioritete. Blizanci: naredni mjeseci biće vrlo burni za vas, a sve to zbog vašeg temperamenta koji će biti izzavan retrogradnim Marsom.

Željećete da se čuje i vaš glas. Uspjećete da se izborite sa tim, naučićete kako da se zauzmete na sebe. Neki od vas će dobiti drugu šansu za nešto što su oduvijek željeli. Budite hrabri ako želite uspjeh. I budite mudri. Rak: tokom period retrogradnog Marsa imaćete epizode u životu kada ćete se osjećati kao da nemate baš nikakvu kontrolu, kao da ste vrlo malo, gotovo jedva, prisutni u svom vlastitom životu.



Zbog toga će neki od vas odlučiti da urone u svoju maštu. Pazite da ne upadnete u vlastite negativne misli. Lav: osjetićete se kao da niste baš u skladu sami sa sobom i okruženjem. Nemojte da vas to zabrine, jer u pitanju samo jedna od posljedica retrogradnog Marsa. Mogući su određeni sukobi u vašem društvu. Postoje neke stvari koje dovodite u sumnju. 

Neke od njih su bespotrebne pa je bolje da se usredsredite na ono što je istinski važno. Djevica: imaćete osjećaj kao da je sav vaš naporan rad nevažan i da ne vrijedi ništa. Vaša okolina, uključujući vaše kolege, prijatelje, porodicu, a zatim i mediji i velike ambicije svuda oko vas, predstavljaju određen pritisak na vašu produktivnost. 

Moguće je da ćete doživjeti neželjenu pažnju. Važno je da upoznate sebe, pa se potrudite da nađete vremena za to. Vaga: mudro sagledajte svoje dugoročne ciljeve tokom vladavine retrogradnog Marsa. Razmislite malo o tome šta vas motiviše i pokreće, uvijek se borite za istinu i stecite znanje da biste bili u stanju da prihvatite nepoznato. 

Možda stvari neće uvijek biti onakve kakve ih očekujete, ali oslobodite se svih očekivanja i spoznajte svijet onakav kakav jeste. Škorpija: kraj godine u kojem počinje vladavina retrogradnog Marsa mogao bi da bude izuzetno stresan za vas, možda i najstresniji period tokom ove godine. 

Mars je vaša vladajuća planeta koja trpi transformacije. Savim je prirodno da vrlo intenzivno osjećate svaku promjenu. Razmislite malo o ljudima i načinu na koji pregovarate. Naučite da prepoznate kada ste ranjivi. Strijelac: naredni mjeseci su idealni da riješite sukobe koji postoje između vas i partnera.

Sjedite i razmislite malo o načinu na koji reagujete na konflikt i da li, i kako, odlučujete da ga riješite. Možda je tereapija za parove ipak neophodna, a vi je toliko odlažete. Partnerstvo treba da vas uzdiže zajedno, a ne da vas iscrpljuje. Jarac: vrijeme je da razmislite o vašoj svakondnevnoj rutini jer nešto možda više ne funkcioniše onako kako bi trebalo. 

Vrlo je važno da ovaj period koji nam dolazi iskoristite da pronađete ravnotežu između posla koji radite za druge ljude i posla koji radite za sebe. Možda vas nešto od toga koči na putu ostvarenja vaših snova. Prevaziđite svoje strahove i živite zdravim ritmom života. 

Vodolija: tokom perioda retrogradnog Marsa pripadnici ovog horoskopskog znaka osjetiće kao da se vatra strasti smanjuje. To je sasvim normalno za ovaj period. Ipak, moraćete naučiti da inspiraciju tražite u nekim drugim, novim stvarima. Energija može da se transformiše, ne zaboravite to. 

Pronađite nove načine stvaranja i uživanja u radosti. Ribe: retrogradni Mars će, drage ribe, kada ste vi u pitanju najviše djelovati na vašu četvrtu kuću - kuću porodice i doma. Zbog toga su mogući potencijalni konflikti u porodičnom domu. Takođe nered i haos. Šta god da se dešava u vašem domu u ovom periodu čuvajte to za sebe, nemojte dijeliti sa znatiželjnim očima. Nađite način da ispusitite nagomilani bijes.

Pokreće Blogger.