"Kada karma krene vraćati, sjetićete se svega" - Iskreno kajanje žene koja je bila sa oženjenim muškarcem

Biću iskrena prema vama. Kao mlađa spavala sam sa oženjenim muškarcima. Sjećam se jedne večeri u Parizu, sreli smo se u baru, popili koju čašocu više i krenuli zajedno kući. 


Prije nego što je napustio moj apartman rekao je da žuri da se vrati kući ženi. Bila sam šokirana, ali on mi je objasnio da je sve okej jer oboje praktikuju povremene izlete sa ljubavnicima. Za mene to nije bilo u redu. Iako sam znala da između nas postoje kulturološke razlike i da ljudi svjesno ulaze u otvorene veze, to mi nije prijalo. 

Ja sam spavala sa oženjenim muškarcem i to me je nedeljama mučilo. Kako i zašto sam to mogla da učinim toj ženi? Bilo mi je muka od ljubavnika. Sledeći put kada mi se to desilo odjednom sam ga vidjela sa ženom i ćerkom u gradu. 



Nisam imala pojma o tome i u tom trenutku sam pomislila da ću se srušiti. Da li je moja sudbina da budem ljubavnica? Znala sam da nisam prva i da neću biti posljednja koja je nasjela na priču oženjenog muškarca i naivno povjerovala da je sam, ali nisam znala šta da radim. 

Grizla me savjest. Prošlo je nekoliko godina i odjednom sam se našla sa druge strane ploče. Bila sam udata žena koju je muž prevario sa djevojkom 18 godina mlađom od njega. To nije bila samo afera, postala je ljubav. Ona se zaista zaljubila i samo je čekala trenutak da se nas dvije suočimo. 



Kada su odnosi između muža i mene postali teški ona je bila tu da njemu olakša. Bila je zaljubljena i nije mogla da bira koga će da voli - to je bilo njeno objašnjenje. Ipak, život ne funkcioniše tako. Ne možete da uzimate nešto samo jer to želite, naročito kada su u pitanju ljudi, posebno oženjeni muškarci. 

Niko nema pravo da tako bezobzirno drugima nanosi bol. Žena ženi ne smije biti vuk, naročito u ovom svijetu u kojem živimo. U nekim zemljama svijeta žene nemaju nikakva prava, ne smiju da voze automobile, okrivljene su za sve i svašta.

Ženska solidarnost je jako važna i treba da podržavamo jedna drugu, a ne da se uništavamo međusobno. Život nije fer, ali ne moramo da ga još više činimo neprijatnim. Ne zaboravite lošim postupcima nećete nauditi samo drugima, nego i sebi. Kada karma krene da vam vraća, sjetićete se svega. Zbog toga razmislite prije nego nekome otmete muškarca jer ga samo mnogo želite.

Pokreće Blogger.