Riječ je vrlo jaka, ona šalje vaše želje Univerzumu - 3 citata koja mijenjaju pogled na život

Od najranijih godina života stariji nas uče različitim pravilima koja se moraju poštovati, a kako vrijeme prolazi većinu tih pravila život sam opovrgne. 


Najmanje gubitke ne trpe oni najpametniji i najbogatiji, nego oni koji znaju da se prilagode uslovima. Radite sve polako, izbjegavajte ono što ne treba, ono što nije vaše. Neke stvari morate proći, druge pak možete zaobići. Tako vas sudbina uči da budete mudriji. 

Filozof Avicena pokušao je pronaći recept za idealne odnose, ali je na kraju samo donio zaključak da se ljudi treba kloniti. Ne mješaj se, ne nameći, ne osuđuj. Danas vam donosimo mudre izreke Avicene o kojima možete da razmislite malo. Zašto smo danas došli do tolikih problema sa povjerenjem u ljude?



Povjerenje je najviši oblik ispoljavanja osjećanja. Najveće ljubavi i prava prijateljstva ne mogu opstati bez povjerenja. Avicena je rekao: "Ako je moj prijatelj sa mojim neprijateljem, onda je vrijeme da prestanem da se družim sa mojim prijateljnjem. 

Čovjek je biće podložno vremenu, okolnostima, kritici, uslovima života i tuđem mišljenju. Čini nam se da smo formirane ličnosti sa vlastitim uvjerenjima, ali nije tako. Svakog dana, svakog trenutka mi se mijenjamo i niko ne zna u šta ćemo se pretvoriti, kako i sa kim ćemo odlučiti da živimo i ko će uticati na nas. 



Ni 30 godina braka nije garancija. Uvijek računajte samo na sopstvenu savjest, odgovornost i osjećaj dužnosti". Savremeni psiholozi su donijeli zaključak da čovjek mora da komunicira sa ljudima da bi bio na istoj talasnoj dužini sa društvom. Treba tražiti istomišljenike i sa njima dijeliti planove. 

Riječ je vrlo jaka, ona šalje vaše želje u svemir, a Univerzum će vam uviejk dati ono što želite. Ne treba mnogo da pričate, to oduzima vrijeme, energiju, riječi je moguće pogrešno protumačiti, a uvijek ste u opasnosti da odate svoju ili tuđu tajnu. 

Avicena je vjerovato da moramo biti pažljvi kada govorimo: "Budala i hvalisavac ne mogu da čuvaju tajne". Osim toga, uvijek treba da štedite sebe, svoje vrijeme i svoju snagu: "Loše je kad ti bude žao zbog onoga što si uradio prije nego što se sam umoriš od svijeta. Uradi danas što možeš, jer je moguće da sutra više nećeš moći ustati". Avicena

Pokreće Blogger.