Počnite uživati u trenutku - Ponavljajte češe 2 fraze i Univerzum bi mogao postati vaš prijatelj

Da biste bili u stanju da iskreno osjetite i volite život, morate da se pravilno odnosite prema sebi i svim drugim stvarima sa kojima se susrećete na životnom putu. 


Postoji sistem života, postoji priroda. Ponekad vjetar u vašem životu poremeti vaše planove, ali samo treba da vjerujete tom vjetru. Najvažnije je da vi preživite i ostanete nepovrijeđeni. Iako vam je stalo do drugih, vi ste odgovorni samo za svoj život. 

Vi možete da kontrolišete svoje misli i djela, ali ne i tuđe. Odgovorni ste samo za svoj postupke. Budite objektivni i uvijek slušajte sebe, svoja osjećanja i svoju intuiciju. Odlučite da živite, probajte sve i uvijek idite korak dalje. 



Svakoga u vašem životu možete zamijeniti. Jedini univerzalni i stalni ste vi. I zapamtite da savršeni trenuci ne postoje na ovoj planeti. Stvari se jednostavno dešavaju svojim tokom. Budite zahvalni što dišete, hodate, vidite, radite, doživljavate emocije. 

I tuga i sreća su dio života, zar ne? Dobili ste priliku da živite sada i ovdje i nemojte se truditi da odvojite dobro i loše, jer ništa nije tako egzaktno.  Nema potrebe ni smisla da se fokusirate na neke stvari koje nećete moći da kontrolišete. Uživajte u svom životu takvom kakav jeste. 



Svako jutro pogledajte sebe u ogledalo i podsjetite se koliko volite i cijenite sebe i koliko ste zahvalni za ovaj život i sve što vam je dato u njemu. I problemi su nam jednako potrebni. Tako rastemo i razvijamo se. Uvijek se trudite da budete sretni i ne zaboravite da imate samo kontrolu nad vama!

Pokreće Blogger.