Izgled nije presudan i često može da zavara - 6 grešaka koje narušavaju žensku privlačnost

Neke žene su privlačnije od drugih. Iako neke dame posjeduju očaravajuću ljepotu, one ipak nisu predmet muških želja. Muškarcima se dopadaju određene stvari. 


Ma koliko lijepi i atraktivni bili, ovih 6 grešaka ne dozvoljava ženi da se u potpunosti izrazi. Ovo su stvari koje uništavaju žensku privlačnost: 1. Demonstracija nezavisnosti i finansijske sposobnosti Sjajno je kad je žena samostalna, sposobna i kada umije da se izbori i zaradi za sebe. 

Međutim ukoliko vi na svaki mogući način naglašavate koliko ste dobri, koliko ste sjajni, koliko ste sposobni, ako u svakom mogućem trenutku insistirate na tome šta sve posjedujete, muškarcima to neće biti atraktivno. Previše razmetanja nije privlačno. 



2. Grub i prost govor odbijaju muškarce Ovo svakako ne znači da damama nije dozvoljeno da ponekad opsuju ili iskoriste nešto vulgarniji riječnik, ali ukoliko su takve riječi vaša svakodnevnica onda ćete automatski biti manje atraktivni muškarcu. 

Pored toga, uvrede upućene muškarcu, čak i u šali, nisu ni malo prijatne i zanimljive. Možda mislite da ovakav riječnik imaju samo mlade djevojke, tinejdžerke i neiskusne dame, ali to nije istina. Sve više srednovječnih gospođa čujem kako se uličarskim i vulgarnim riječnikom izražavaju pred drugima.



Dame, ne budite primitivne i ne budite grube i proste prema drugima. Nepoštovanje nije privlačno. 3. Nepristojni izrazi i izuzetno teške riječi Sasvim je neprikladno navoditi neke od ovih izraza, ali jasno vam je o čemu se radi. Ukoliko želite da očarate muškarca, korištenje najnižeg nivoa govora i to na grub i nepristojan način, nije pravi put. 

Jake riječi ostavljaju trag na svima, pa čak i na muškarcima. Možda ćete željeti da se muškarac osjeća opušteno, ali zapravo stvorićete kontraefekat. 4. Naređivanje i pokazivanje prstom na nekoga Muškarci ne žele da se žena prema njima odnosi kao da su joj oni sluge. 

Izbacite iz svoje komunikacije sva naređenja, oštra uputstva i slične komunikacijske oblike. Naravno, ovakav ton je nekada neophodan, ali nemojte da postane vaša svakodnevnica. Osim toga što ćete biti manje atraktivni i ženstveni, muškarac će poželjeti da vrijeme ne provodi u vašoj blizini. 

5. Demonstracija hranrosti Ma koliko ste hrabre i avanturistične, to ne mora da bude jedina tema sa muškarcem. Jasno nam je da idete redovno na karting i da ste skakali sa padobranom, ali ne tjerajte muškarca da se takmiči sa vama. Sve što volite je u redu. Takođe je u redu ukoliko partner ne voli nešto od toga. 

6. Upotreba slenga Ovo je prihvatljivo kada ste adolescent, ali kada odrastete vrijeme je za promjenu izraza. Dame, vi ste muškarcima neka vrsta modela, neki standard do kojeg trebaju da stignu. Uvijek držite do sebe i trudite se da budete pristojne. Muškarci će to znati da cijene.

Pokreće Blogger.