Iako je težak, odlazak je ponekad najbolja odluka: 9 stvari zbog kojih trebate okončati odnos

Kada ste u ljubavi sa partnerom i kada sve funkcioniše ne razmišljate o raskidu. Ali kada počnete da razmišljate o završetku odnosa, možda je vrijeme da to i učinite. 


Ipak, kako da znate da je vrijeme za raskid? Kada postanete nezadovoljni odnosom, partnerom, komunikacijom, ukoliko dođe do nevjerstva - mnogo je stvari. U nastavku članka donosimo 10 razloga raskida: 

1. Ukoliko vas partner konstantno samo kritikuje, ukoliko ste izgubili međusobno poštovanje i slično vrijeme je za kraj. 2. Ako se jedan od partnera počeo ponašati superiorno u odnosu na drugog, ako se stalno trudi da u komunikaciji pokaže da je važniji, vjerovatno je došlo vrijeme za kraj. 



3. Kada vi ili partner prestanete da radite na vašem odnosu, postanete defanzivni kraj je blizu. 4. Odustajanje od partnera i od odnosa je znak. Ako partner radije bira da provodi vrijeme na telefonu, sa drugim ljudima ili izlazi iz sobe kada se vi pojavite možda će ukoro doći do raskida. 

5. Ukoliko osjetite da vaš partner više nije u stanju da zadovolji vaše potrebe i zahtjeve, koji mogu da budu bilo koje prirode, to treba da saopštite partneru. Ukoliko se ništa ne ispravi, vaša veza neće imati budućnost. 



6. Neki ljudi koji su dugo u vezi počnu da se plaše raskida i ne žele da protraće sav trud i vrijeme koje su uložili u odnos, pa zbog toga osjećaju obavezu da ostanu u odnosu. To nije rješenje. 7. Ako ste prije godinu ili više dana ukazali partneru na vaša nezadovoljstva, na greške koje pravi ili ponašanje koje vam smeta, a od tada se ništa nije promijenilo ili postalo bolje, možda je traženje stručne pomoći jedini izlaz prije odluke da raskinete. 

Iako je raskid težak, on je ponekad najbolja odluka. 8. Vaše vrijednosti definišu vas kao osobu. Ukoliko morate da ih mijenjate zbog partnera, izgubićete sebe. 9. Želja za intimnošću je u potpunosti nestala. Iako intimni odnosi između partnera nisu najvažniji, oni itekako mogu da utiču na raspad veze. Ako se vaša želja da fizički budete intimni sa partnerom negdje izgubila, to može biti znak da vam je potrebno nešto drugo.

Pokreće Blogger.