"Dajte drugima i vaše ruke nikada neće biti prazne" - 2 najvažnija životna zakona prema Oshu

Život je sastavljen od pravila i zakona. Postoje zakoni koje su izmislili ljudi i postoje zakoni koje je život stavio pred nas. 


Oni se razlikuju u tome što će vas poštovanje životnih zakona uvijek dovesti do sklada i sreće. U životu nije moguće sve objasniti. Neke životne nepravde i udarci neće vam biti jasni. Ponekad vam vaš život neće biti jasan, neće imati smisla i nećete imati pojma kuda vas vodi sudbina, ali život uvijek prati neka svoja pavila. 

Danas ćemo podijeliti dva životna zakona koje je rekao mudri Ošo, a koje svaka osoba treba da zna. 1. "Jedan od suštinskih zakona, jedan od vječnih zakona života: onaj ko traži ljubav nikad je neće dobiti. Ljubav dolazi na vrata onoga koji je izgubio želju za ljubavlju. 



Ljubav se pokazuje u kući onoga ko je prestao da traži ljubav". Ošo Ne zaboravite da je ljubav uvijek u nama, ona tiho sija i čeka da je otkrijemo. Mi smo izvor ljubavi i nemojte to da zanemarujete. Kada ste spremni da zagrlite cijeli svijet, kada u vama otkrijete ljubav promijenićete se. 

Nemojte da trčite za ljubavlju kada je nosite u sebi. 2. "Da li je ljubav ikada pokucala na vaša vrata? Ne, jer do sada niste mogli da date ljubav. I takođe zapamtite da kada nešto date, dobijate to nazad. Jedan od vječnih zakona života: ono što dajemo vraća se nama". 



Ošo Znam jednu situaciju koja je u potpunosti potvrdila Ošove riječi. Jedna djevojka je odlučila da počasti svoje klijente tako što će dvije osobe nagraditi besplatnim konsultacijama kod nje. S obzirom da je jednom čovjeku koji je dobio poklon riješila problem, on joj je dao novac koji je veći od njene cijene postavljene za konsultacije. Nije tražila ništa, a dobila je mnogo. Dajte drugima da biste vi dobili.

Pokreće Blogger.