Ako se morate pravdati za svaku sitnicu to onda nije ljubav - 7 lekcija koje me raskid naučio

Zabavljala sam se sa svojim partnerom više od tri godine. U jednom momentu odlučili smo se na sledeći korak, vjenčanje. Spremala sam se za to, bila sam sigurna u moj izbor, znala sam da je on čovjek za mene, moj najbolji prijatelj i osoba koja me poznaje. 


Odjednom je sve bilo uništeno, za samo 7 dana. Te sedmice smo se često raspravljali, oko svakakvih nebitnih sitnica. Više ne mogu ni da se sjetim svega, ali sjećam se eksplozije negativnih emocija između nas i odluke da se vjenčanje otkaže. 

Osjetila sam se razoreno, danima sam plakala i bila u potpunosti shrvana. Nekoliko puta nakon toga smo pokušali da obnovimo odnos, ali bilo je bezuspješno. Sa vama dijelim lekcije koje sam naučila: 1. Nekompatibilnost sa partnerom ne možete da popravite. Iako je moj, sada već bivši, vjerenik bio sjajan, pametan, inteligentan i dobar čovjek, on nije bio prava osoba za mene. 



U dubini duše smo oboje znali to, ali smo uporno željeli da održimo odnos. Kompromis možete praviti samo oko sitnica, važna uvjerenja moraju da vam se podudaraju. 2. Uvijek poštujte svoja osjećanja. Nema potrebe da sebe zavaravate, vaše srce zna najbolje. 

3.. Ako morate svoje postupke da opravdavate partneru, vaša veza nije prava. 4. Ne dopustite sebi da vam drugi kroje sudbinu. Ja sam čvrsto vjerovala da je korak nakon završenog fakulteta i pronađenog posla udaja, ali nisam u sebi imala takve osjećaje. 



Slušala sam ono što mi kaže okolina i radila po modelu. 5. Raskid je mnogo bezbolniji od ostanka u lošem odnosu. Kada osjetite da veza nije prava, idite. Ja sam dugo osjećala to u sebi, ali sam ostajala, sve zbog straha od raskida. 6. Udobno ne znači ispravno, ne zaboravite to. 

Jasno mi je da vam je ugodno biti u odnosu koji već traje sa osobom koju znate i koja poznaje vas. U takvom okruženju ste sigurni, ali to ne znači da je ispravno ostati u toj vezi. 7. Privlačnost je važna. Strast je takođe jako važna. Nemojte da smatrate ovo najvažnijim dijelom veze, ali budite svjesni da ima itekako velikog uticaja na cijeli odnos. 

Hemija u spavaćoj sobi će održati vezu. 8. Ljubav je posvuda i nikada nemojte prestati da vjerujete u nju. Slomljeno srce zaraste, suze isplačete i nastavite dalje. Uvijek vjerujte u ljubav i ne plašite se da pokušate ponovo.

Pokreće Blogger.