„Msilila sam da sreća nije za mene“ - Žena iskreno priznala kako izgleda toksična veza

Odlučila sam da napokon progovorim o svojoj toksičnoj vezi iz prošlosti. Nemojte me pogrešno shvatiti, nije sve bilo toksično. 


U toj vezi sam doživjela gomilu prelijepih trenutaka koji su postali divne uspomene koje nikada neću zaboraviti, ali svaki od tih lijepih trenutaka pomogao mi je da shvatim ko je osoba sa kojom sam u vezi.

To kada si otišao od mene progledala sam i spoznala neke stvari. Iako mi je tvoj odlazak pogodio, morala sam da se nosim sa tim. U meni si ostavio ogromnu prazninu. Nedostaje mi način na koji si bio uz mene.



Nedostaje mi naša beskonačna i nesebična ljubav. Nedostaje mi osmijeh koji sam imala zbog tebe. Nedostaje mi naš život koji je bio samo naš. Nedostaju mi svi nadimci koje si mi dao. Nedostaju mi naši zajednički izlasci i posmatranje zvijezda u tamnim noćima.

Nedostaje mi naše zajedničko smijanje. Nedostaje mi način na koji si brinuo o meni i razmazio me. Nedostaju mi svi znakovi pažnje, ruže i čokolade koje si mi donosio nakon svake naše svađe. Nedostaje mi osoba koja si bio kada sam te srela prvi put. 



Sada kada bolje pogledam, sjećam se naših svađa, sjećam se koliko si želio da budeš u pravu samo da ne bi bio ugrožen. Sjećam se svih ljubomornih ispada i načina na koji si ispoljavao svoj bijes. Nema tu mnogo romantike. Sjećam se kako si kontrolisao sa kim razgovoaram i izlazim. 

Sjećam se koliko si kritikovao moje društvo i moju porodicu. Sjećam se da nisam dobijala koliko sam zaslužla. Sjećam se prigovaranja. Sjećam se kada si mi brojao mane i nisi vidio nijednu vrlinu. Sjećam se kada si dopuštao drugima da stanu između nas i naše ljubavi. 

Sjećam se koliko sam se uzdržavala da ne pogriješim da ti ne bi bjesnio. Sjećam se koliko si želio da me kontrolišeš. Sjećam se kako je svaka greška u našoj vezi bila moja. Sjećam se kako si me ponizio milion puta. Čak i pred drugima. 

Sjećam se kada sam bila na tvojoj strani čak i kada su svi drugi bili protiv tebe. Sjećam se koliko sam se trudila za nas. Sjećam se kada si mi rekao da trebaš samoću, a onda si me krivio što nisam bila uz tebe. Sjećam se kako nisi podnosio moju tugu, kako sam plakala sama. 

Sjećam se koliko si se ljutio svaki put kada sam imala loš dan. Mislila sam da sreća nije za mene. Sjećam se kada si odlučio da odeš. Izašao si kao da si ti onaj kojem ostaje rana u grudima. Ne mislim da si bio đavo, niti da sam ja anđeo, ali ne mogu da poreknem bol koju si mi nanio. 

Sada kada je vrijeme prošlo ja shvatam kako je izgledala naša veza. Ne mogu da se sjetim mene kakva sam bila prije tebe, samo znam da sam sa tobom bila slomljena. Ali sada je kraj, ja sam napokon slobodna.

Pokreće Blogger.