Možda i nije sve tako loše - 3 pitanja o vezi koja trebate postaviti sebi prije odluke o raskidu

Da li vas je nekada, u vezi sa muškarcem, obuzeo osjećaj sumnje toliko da ste počeli da razmišljate da li treba da ostanete u tom odnosu, da li je on vrijedan vašeg vremena? 


Sasvim je u redu ako vam se ovo desilo. Ljudi sebe i svoje odluke povremeno preispituju. Da bismo vam pomogli u tome, donosimo tri pitanja koja će vam pomoći da preispitate svoju vezu sa partnerom i razjasnite sve što vam je ostalo nejasno. 

Moguće je da je vaša veza naišla na trenutne poteškoće i da će sve, kada malo vremena prođe, biti isto kao ranije. Ali ponekad je zaista bolje staviti tačku na odnos. U svakom slučaju, prije definitivne odluke predlažemo vam da odgovorite na sledeća tri pitanja. 



1. Da li je dovoljno zainteresovan za mene? Da li on preuzima inicijativu u vašem odnosu, da li va poziva na sastanke, da li vam se redovno javlja ukoliko nije u mogućnosti da vas vidi? Da li brine o vama, da li je spreman da vam pomogne čak i kada to ne tražite ili je uvijek neophodno da ga pitate za pomoć? 

Prilikom odgovaranja na sva ova pitanja jako je važno da budete iskreni prema sebi. 2. Kakva osjećanja on ima prema meni? Ovdje vam može pomoći njegovo ponašanje. Kako se vaš muškarac zaista ponaša prema vama? Da li je on brižan, pažljiv, nježan i pun ljubavi ili je samo praktičan i čini i vaš i svoj život lakšim?



Da li osjećate da vas cijeni i poštuje i da je uvijek tu za vas? Kako se odnosi prema vašim željama i potrebama, da li ih shvata ozbiljno ili su mu smiješne i nebitne? I na kraju kako se odnosi prema vama kada je u pitanju donošenje neke odluke, da li vas uopšte konsultuje i da li cijeni vaše mišljenje?

Muškarac koji uistinu voli svoju partnerku biće izuzetno brižan, pažljiv i zaštitnički nastrojen prema njoj. 3. Da li mu zaista iskreno vjerujem? Vjerovatno već znate da je povjerenje temelj zdravog i čvrstog odnosa i da bez povjerenja nijedna ljubav ne može da traje. 

Iskren odgovor na ovo pitanje je jako važan. Treba dobro da razmislite o tome da li mu vjerujete u potpunosti i ukoliko niste sigurne razmislite o tome šta vas spriječava da mu počnete vjerovati. Kakvi god odgovori budu na ova pitanja, nije važno da li želite ostati u odnosu ili ga raskinuti samo zapamtite da je lakše uništiti nego ponovo sagraditi, a naročito je teško sačuvati. Međutim, izbor je uvijek vaš.

Pokreće Blogger.