Ljubav je važna, ali nije dovoljna da veza uspije - 6 neugodnih ali važnih istina o vezama

Oko sebe vidim mnogo ljudi za koje mi se čini da su još od malih nogu znali šta žele od života. Nažalost, ja nisam jedna od njih. 


Ja nisam imala pojma šta želim, kako vidim sebe ili koje vrijednosti želim da njegujem. Jedino što sam sigurno znala jeste to da sam željela da doživim ljubav onako kako se opisuje u knjigama ili kakva je na filmovima. Za mene je ljubav uvijek djelovala kao spas, kao nešto lijepo u strašnom i teškom životu. 

Zato sam provela veoma dug period u patnji zbog jedne neuspjele veze. Sada, kada sam napunila 40 i posjedujem iskustvo, mogu da kažem kako stvari stoje u stvarnosti. 1. Zaljubljujemo se u naše ideje o ljudima, a ne u ljude Svi to radimo, bez izuzetka. 



Nekada sam bila mnogo ljuta na bivše koji su se zaljubljivali u svoje iluzije o meni, a ne u pravu mene, ali onda sam shvatila da sam i ja radila isto. To ne znači da sam loša osoba, nego naprosto je nemoguće drugačije. Potrebne su godine da bismo nekoga zaista upoznali, a zaljubimo se jako brzo. 

2. Ulazimo u veze zbog sebičnih razloga Voljela bih da mogu da kažem da iskreno želim da nekog volim i usrećim. U realnosti je drugačije: ja sam ona koja želi biti voljena, zaštićena i sretna. 3. Povrijedićete jedno drugo kad-tad Nema idealnih ljudi, postoje samo manje ili više loši ljudi. 



Svi imamo tendenciju da lažemo i govorimo stvari koje zapravo ne želimo reći. 4. Ljubav će da varira Nemoguće je da uvijek osjećaš bujicu ljubavi prema svom partneru. U realnosti će biti dana kada nećeš osjećati gotovo ništa prema njemu. 

Isto će i njemu da se dešava. Nije to ničija krivica, tako izgleda život. 5. Nemoguće je da voliš bez osjećaja straha Mrzim kad se plašim, jako je loš osjećaj. Nažalost, strah uvijek ide pod ruku sa ljubavlju. Uvijek morate biti spremni na mogućnost da vas neko povrijedi. 

6. Ljubav je važna, ali nije dovoljna da veza uspije Ljubav nije rješenje za sve. Možete da volite nekog svim svojim srcem, ali i dalje veza ne može da uspije bez iskrenosti, poštovanja, kompatibilnosti, povjerenja, dobre komunikacije i mnogih drugih stvari. Te stvari održavaju vezu.

Pokreće Blogger.