Ako hoćeš sreću u braku - Sam peri svoje čarape: Genijalni savjeti majke oženjenom sinu

Jedna majka je napisala iskreno pismo svom sinu. Unutra su se nalazili savjeti, sve što mu je željela reći. Mi sa vama dijelimo iskrene majčinske savjete koje je dala sinu. 


1. Sine, zapamti da te volim. Svi moji savjeti upućeni tebi su način na koji ja pokazujem ljubav. 2. Obrati mi se kada god ti je moja pomoć ili moj savjet potreban. 3. Ne zovi me poslije 22h bez razloga. Posveti se svojoj ženi. 4. Nikada ne povisuj ton, osim ako nečiji život zavisi od toga.

5. Ne očekuj od svoje žene da se prema tebi odnosi kao ja. Ona te nije rodila. 6. Uvijek peri svoje čarape. Umjesto tebe to može da radi samo mašina za veš. 7. Nikad ne prepričavaj svoj intimni život svojim prijateljima. To ne treba da ih se tiče. 



8. Promijeni četkicu za zube jednom mesečno. 9. Nikada svojoj ženu nemoj da porediš sa mnom niti da joj govoriš: „Moja majka je to drugačije radila“. 10. Ne žali mi se na svoju ženu. Sami ste birali jedno drugo. 11. Ne pričaj sa svojom ženom o svojim vezama iz prošlosti. Oboje zaboravite sve što je bilo prije vas. 

12. Treniraj pamet, ne zapisuj važne stvari u svoj telefon. 13. Uvijek pohvali hranu koju spremi tvoja supruga. 14. Pohvali nju, njenu odjeću i njenu frizuru, čak i ako ti se ne sviđa. 15. Nikada ne pričaj svojoj ženi o svađama iz prošlosti. Ne spominji svađe sa mnom ili sa ocem. To je bilo davno. 



16. Ako se razbolim posjeti me jednom nedeljno. To će mi biti dovoljno. Ako se tvoja supruga razboli posjećuj je svakodnevno. 17. Kada te upitam da mi objasniš kako da nešto uradim na telefonu, ne ljuti se. I ja sam tebe učila svemu. 

18. Zapamti da je sada glavna osoba u tvom životu tvoja supruga. 19. Žena od tebe ne treba da traži slatkiše poput donjeg veša ili slatkiša. 20. Ako te zamolim da uradiš nešto uradi to domah. Nemoj da te molim nekoliko puta. 21. Nikad ne kritikuj roditelje svoje partnerke. Zapamti da su oni napravili i podigli ženu koju si ti izabrao za svoju životnu saputnicu. 

22. Razvijaj se. Čitaj knjige, slušaj dobru muziku, idi na kurseve, predavanja i obuke. 23. Provedi 6 večeri sedmično sa svojom porodicom, a jednu veče sa prijateljima. To je neophodno za duševni mir. 24. Pij najmanje dvije litre vode dnevno.

25. Ne troši vrijeme na rasprave! 26. Ne krivi me što sam razmazila tvoju djecu. Ja ću da mazim, a ti popravljaj. 27. Nikada ne idi u posjetu praznih ruku. 28. Svojoj ženi uvijek čestitaj sve praznike. Naročito vaše godišnjice. To je važno. 29. Nasmij se prije nego otvoriš nekome vrata! 30. Zapamti da si svojoj ženi oslonac. Neka bude sigurna kraj tebe!

Pokreće Blogger.