Za sve postoji razlog - Univerzum to najbolje zna: Važni trenuci u životu kojih se ne morate plašiti

Čovjek zna da bude sklon strahu i kada za isti ima opravdanje i kada nema. Ponekad, od sitnice pravi dramu, a za tim nema potrebe. 


Ne bi trebali sami sebi izazivati stres. Normalno je da ponekad se čovjek ne može iskontrolisati, ali davati na značaju svakoj sitinici zna da bude jako naporno. Tako ste ponekad skloni bojati se kada u vašem životu nema dešavanja, ali znajte da za tim nema potrebe. 

Ako ste do juče bili u obavezama, galami, jeku dešavanja, a danas vam sve čini kao mirna luka, čemu potreba da odmah mislite da nešto nije u redu? Zapravo, u takvim trenucima se možda događa i ono najvažnije. 



U tim trenucima dolazi do sumiranja svega ono što ste radili do juče, dolazi do pripreme onoga što će se manifestovati i sljedeće faze u vašem životu. Opustite se i u danima kada vam se čini sve mirno i beznačajno, posvetite se sebi. 

Tako npr. do juče ste bili u vezi, a sada ste slobodni i čini vam se da se ništa ne događa. Ili, imali ste posao i radili, sada nemate, i u fazi ste potrage za drugim, ali ne vidite da se nešto dešava. Treba da imate vjere, u sebe, u prilike koje će vam Svemir poslati, Za sve ima razlog i vrijeme, i to Svemir najbolje zna. 



Možda to što vam se trenutno dešava je najveći blagoslov za vas, ali vi to još ne znate. Treba da naučite da život i nije stalna atrakcija i potreba da vam se nešto novo dešava. Ponekad sve što je potrebno jeste da uživate sami sa sobom i svemu onome što vi jeste. 

Da se posvetite sebi, naučite koliko znači mir i kontrola misli. Shvatite život poput jedne šetnje, u kojoj ćete naići i na uspon, brdo ali i na ravan put. Nemojte zanemariti ravan put, možda sa strane baš ima divan pogled i raskoš u kojem možete uživati. 

Nemojte olako shvatiti svoje vrijeme i događaje, na neki način iste tako vrijeđate. Nemojte biti nezahvalni zbog toga što vam se "ništa ne događa". Svemir bi mogao vaše žaljenje da shvati ozbiljno, pa vam pošalje događaje koje možda i ne želite. Prema tome ostanite zahvalni, i svaku plimu ali i osjeku shvatite kao blagoslove.

Pokreće Blogger.