Nisu arogantne i sebične - Već imaju visoke standarde: Odnos slabih muškaraca i jakih žena

Kada žena zna šta želi i svijena je koliko vrijedi, ona za muškarca može da predstavlja pravi izazov. 


Za takve žene se zna reći da imaju visoke standarde. Takve žene jasno govore šta žele i šta su njihovi prioriteti, a pojedini muškarci nisu u mogućnosti to da isprate. Pa znaju reći kako žene imaju visoke kriterijume. 

Međutim, to i nije uvijek tako, jednostavno žena samo zna koliko zaslužuje. Muškarac koji se boji ući u odnos sa takvom ženom, spreman je ponekad da izmišlja razloge i optužuje ženu da je previše izbirljiva. Dok jednostavno on ne želi pokušati pružiti ženi ono što ona smatra da jedan odnos treba da ima. 



Možda žena jednostavno nije previše izbiriljiva, i ne traži od muškarca pune džepove i dobre životne standarde, već samo zrelu i stabilnu osobu pored sebe. I takođe je i ona sama spremna dati i uložiti koliko najviše može u odnos. Znači, ne očekuje sve od muškarca. 

Zapravo, ovo je tajna žene koja zna svoju vrijednost: Ona je žena koja je spremna dati sve za muškarca kojeg voli i učestvovati u njihovom odnosu u potpunosti. Ali, tek kada istu emociju, zalaganje i trud osjesti sa druge strane. Ona zna koliko vrijedi i ne pristaje na ništa manje od onoga koliko zaslužuje. 



Nije pravi muškarac onaj koji ponekad kupi buket cvijeća ili udjeli kompliment. Već onaj muškarac koji je tu za svoju ljepšu polovinu, koji pruža podršku i nježnost. Za zrelu osobu, bilo da se radi o muškarcu ili ženi uložiti trud i vijernost u odnos nije moranje, već se podarzumijeva.

Kada žena od svog muškarca očekuje da bude vijeran, pažljiv i na raspolaganju to nisu nikakvi "njeni zahtjevi" to je nešto što će svaki normalan i zreo muškarac svakako pružiti. Prema tome, dragi muškarci, potrebno je jasno da razlikujete bahate ženske zahtjeve i realna ženaska očekivanja. 

Svaka žena koja je svijesna koliko vrijedi, naravno da će znati šta zaslužuje. Ali, isto tako ona će vama pružiti sve ono što i vi želite. Ukoliko u nekom odnosu niste spremni dati sve od sebe, jasno to recite, nema potrebe da ponekad izgovor tražite u ženskim zahtjevima.

Pokreće Blogger.