Nikada ne shvatajte svoju intuiciju olako - 4 glavna pravila u ophođenju sa lošim ljudima

Koliko god željeli da budemo okruženi samo dobrim ljudima, nažalost ponekad se u našoj blizini nađe neko ko samo sebi želi dobro. 


To svakako može da bude čovjek koji je izgrađen i stekao je vlasititi imidž. Ali sa druge strane da bude jako toksičan i da na neuspjehe drugih gleda mirno sa strane. Često ga krasi egoizam i ubjeđenje da je najbolji, a i manipulativne vještine nisu mu strane. 

Svakako karakteristike ovakvih tipova ličnosti su često slične. Oni vole da druge koriste u svrhu vlastitih ciljeva, zarad svojih intresa će učiniti skoro sve, iz komunikacije sa vama izvlače samo ono što njima odgovara itd. 



Postoje neka pavila koja vam mogu poslužiti kako biste imali što manje posla, ali i kontakta sa ovakvim ljudima. 1. Ako vam vaš unutrašnji glas govori da osoba preko puta vas ima pokvarenu unutrašnjost, povjerujte sebi i to ispitajte. Ne shvatajte svoju intuiciju olako.

Naravno, ne zaključujte ni tek tako, ali dajte sebi vremena i prostora da ispitate činjenice. Pravilo broj 2: Što vam je takva osoba bliže, i negativan uticaj na vas je sve veći. Postoje neke stvari koje nisu u domenu vaše kontrole, pa ne možete sve da vidite odmah. 



Ali, znajte da kada neku osobu pustite previše sebi, a niste sigurni u nju, date joj informacije o sebi, svome životu na taj način samo povećavate mogućnost da vas povrijedi ili iskoristi vas zbog vlastite koristi. 3. Kada vam nešto ne odgovara, udaljite se: Kada osjetite da vam jednostavno nečija energija ne prija, niste dužni ni biti u društvu takve osobe. 

Jednostavno se povucite, to svakako nije kukavički potez. Potrebno je da se vi osjećate ugodno, izbjegnete negativne situacije i vibracije, i okužite se samo onim što vama prija i odgovara. 4. Možda nećete uvijek moći biti okružni samo dobrim i pozitivnim, ali kada znate i imate iskustvo možete uticati da negativnog bude što manje.

Kao što je već rečeno ne možete uvijek imati kontrolu nad svim. Ali, možete sebi priuštiti oprez i iskoristiti iskustvo koje prethodno imate. Prema tome, oslonite se na svoja čula i percepciju, budite oprezni i vaše vrijeme provodite sa onim ljudima sa kojima vam je prijatno i lijepo.

Pokreće Blogger.