Nije novac taj koji pokazuje koliko je neko uspješan - Šta bi muškarac trebao steći do 40-te?

Svaki muškarac je priča za sebe, pa shodno tome sebi postavlja različite ciljeve i želje za budućnost. Ali, šta bi to muškarac trebao postići do svoje 40e godine?


O ovoj temi najviše razgovaraju mladi momci, koji su u fazi stvaranja svojih planova i postavljanju ciljeva. Tako će jedni reći kako sebe sa 40 godina vide pored žene i djece, smirenijeg načina života i karatkera. 

Drugi će se fokusirati na neke spoljašnje stvari koje se ogledaju kroz dobre finansije, nekretnine, dobar automobil, lijepu bradu, stabilan posao itd. Međutim, nisu svi ovog mišljenja pa se prema tome izdvajaju neke druge stvari i prioriteti. 



1. Sposobnost da zaštite sebe i svoje voljene: Smatra se da bi muškarac u zrelim godinama trebao posjedovati sposobnost da se zaštiti od neželjenih situacija, loših ljudi i postupaka. Kako sebe, tako i ljude oko sebe. Da ima jasan stav, da zna da se zauzme i da se pored njega svako može osjećati sigurno. 

2. Jasno definisane životne vrijednosti: U zrelim godinama, muškarac bi trebao jasno da ima svoje smjernice i usvojene životne vrijednosti. Šta je to za njega ispravno, a šta ne. Šta toleriše, a šta ne. Takođe, treba da ima jasnu definiciju šta mu je važno. 



Bilo da je to porodica, novac, posao. Svako je individua za sebe i normalno je da drugačije razmišlja. 3. Disciplinovan je: Svakako slika stabilnog muškarca jeste staloženost, smirenost i sposobnost da ostvari ono što je naumio. 

I kada naiđe na određene poteškoće, on ne odustaje i ima jasne smjernice kako će i šta dalje. To se odnosi i na porodični, privatni, društveni život. Voli da ima većinu stvari pod kontrolom i to mu ide od ruke. 4. Jasno govori "Ne": Muškarac kada dođe u određene godine, treba da bude dovoljno mudar i sposoban da nekim ljudima, situacijama i prilikama kaže ne. 

Neće biti rob nikome i ničemu. Radiće onako kako on želi. On neće stvarati konflikt, ali isto tako neće ni trpiti nešto što mu ne odgovara. 5. Finansijska sigurnost: Skoro svaki muškarac će težiti da do 40ih godina ostvari finansijsku sigurnost i neke materijalne stvari u životu obezbjedi. 

Vjerovatno se neće zadovoljiti sitnicama, već će iza sebe imati određene uspjehe koji su plodovi njegovog prethodnog truda i rada. I naravno, tu neće stati, već će se truditi ići naprijed.

Pokreće Blogger.