Nije ljepota najbitnija stvar u životu: 2 glavna razloga zašto žene sve arogantnije gledaju na veze

Ako sa ženom započnete razgovor o usamljenosti, njen odgovor bi mogao da zvuči ovako: „Tražim pravog muškarca, ali samo nezreli dječaci nailaze!“ 


I ne radi se o tome da su moderne žene promijenile pojam pravog muškarca, niti čekaju princa iz bajke. Ali šta se desilo? Odakle ovaj arogantan ženski pogled na veze? Odakle to neodobravanje svega? Kroz svoje iskustvo, nametnula su mi se dva razloga: 

1. Greška roditelja: Mnogi roditelji se, skoro prema svakom djetetu, odnose kao da je ono najbolje i najljepše. Prave mu razne ustupke i usluge. To je u osnovni normalno, svako smatra svoje dijete najboljim. Međutim, sa godinama dolazi u obzir i društvo, a ne samo roditelji. 



U tom školskom uzrastu djevojke počinju da se suočavaju sa velikom naklonošću svojih vršnjaka, jer je ona „slabiji“ pol i često bude pošteđena. Kao rezultat toga, žena od dvadeset godina se često ne razlikuje mnogo od jednog razmaženog tinejdžera. Tome još pridonosi društvo koje nas uči da žene moraju samo da budu lijepe i da je to dovoljno. 

Nedostatak normalnog vaspitanja pretvara se u naduvano samopoštovanje i bahatost. Žene počinju da vjeruju da su bolje od svih i da je njima dobar samo idealan princ, ništa manje od toga. U njenoj glavi postoji jedna paralelna realnost u kojoj, samo zbog njene ljepote, svi su dužni sve njoj. Naravno, život ne dopušta da stvari idu tako. 



2. Višak muške pažnje: Ovo je važno posebno istaknuti jer vrlo snažno utiče na žensku svijet. treba da vam bude jasno da pažnja, sama po sebi nije problem. Šta više, pažnja prija, naročito ako govorimo o muškoj pažnji prema ženama. Ali jako je važno na koji način žene prihvataju tu pažnju i na koji način muškarci iskazuju svoju pažnju. 

I tu postoji određen mehanizam kroz koji prolaze mnoge modene dame. Prvo dolazi pažnja u zaista velikim količinama sa svih strana – od porodice, prijatelja, sa društvenih mreža, od partnera. Tako nastaje ideja da se sve vrti oko žena. Nema ništa loše u činjenici da jedna žena voli nekoliko muškaraca, odnosno da uživa u njihovoj pažnji, ali važan je način na koji to radi. 

Dama svoje obožavaoce drži na distanci i dozvoljava da joj se udvara samo onaj jedan kojeg je ona odabrala. Samo arogantne žene uživaju u stalnoj pažnji nekoliko mušakaraca. Šta žene da rade na kraju? 

Žene ne mogu da vole slabog muškarca. Odnosno one mogu da pokušaju, ali taj odnos neće biti normalan. Kao rezultat, žena će imati osjećaj da je ponovo dobila pogrešnog muškarca i ta iluzija će pojačati njenu umišljenost.

Pokreće Blogger.