Muškarac koji ne zna da prizna pogrešku, samo je nezreo: 8 signala da vaš dečko nije onaj pravi

Ponekad su žene sklone lošim ljubavnim iskustvima, i to zna da bude često. Pa kada se odnos završi, pita se " Gdje su mi bile oči i pamet"? Možda ste i vi same imale slično iskustvo.


Na početku vam se čini da je to možda i onaj pravi, ali međutim ispostavi se da je on daleko od toga. Pa ste sklone same sebe da kritikujete, kakvu pogrešnu procjenu ste napravile. Donosimo vam osam znakova kako bi žene mogle da prepoznaju da muškarac i nije baš za njih: 

1. Za većinu svojih djevojaka govori negativno: Imati neko loše iskustvo, to zna da se desi. Međutim, ako u vašem društvu muškarac stalno priča negativno o bivšim djevojkama i kako su one krive, vrlo je moguće da je to baš suprotno. 



Da je sam bio kriv za prekid odnosa, pa mu je sada samo ogorčenost ostala.  2. Uvijek želi da se priča o njemu: Ponekad kada vi pričate, jedva čeka da završite, kako bi on započeo neku temu ili ispričao nešto svoje. On smatra da je zanimljviji i da su njegove anegdote bolje. 

Čak šta više ponekad vas i ne sluša. 3.Grub je prema nepoznatim ljudima: Dosta možete da zaključite o jednoj osobi samo kada obratite pažnju na njegovo ponašanje prema ljudima koje ga okružuju. Ako se muškarac pored vas loše ophodi prema npr. konobaru, kasirki, trgovcu itd. tu vam dosta stvari već može biti jasno. 



4. Ne voli da prihvati krivicu, i kada nije u pravu: Osoba koja ne zna da prizna pogrešku ili kada nije u pravu, zapravo nije zrela. To vam može biti jasan pokazatelj. Sklon je da vas ubjeđuje u suprotno i da bude navalentan u svojim stavovima. 

Vremenom sa takvim muškarcem samo postojate nervozne i nezdovoljne.  5. Baca smeće na sred ulice: Postoji razlika kada neko slučajno promaši kantu za smeće, pa se vrati i smeće vrati nazad u korpu. Ali, namjerno bacanje limenke npr. na travu, ulicu itd. je očit primjer nekulture.

6. Smisao za humor mu je zao: Jedno je kada neko želi da se našali i bude duhovit, ali da pritome nikoga ne vrijeđa. Drugo je kada muškarac namjerno želi da vas ponizi tako što će to provući navodno kroz svoju šalu. Takvo ponašanje ne biste trebale tolerisati.

7. Često zapostavlja emocije: Imate utisak kao da vas više gleda fizički, nego onako emotivno i nježno. To svakako vam vremenom donosi nagativnost, jer očekujete nešto više od vašeg odnosa. I ne treba da se zadovoljavate samo površim stvarima, već da istinski uživate u nečijoj ljubavi. 

8. Želi da kontroliše vaš telefon: Vi mu npr. date telefon da pogleda neku sliku, a on nastavi da gleda sve ostale. Ili kada niste u blizini uzima vaš telefon da ga provjeri. To predstavlja kršenje vlastitih granica, ali i nepovjerenje. Svakako kada nema te dve stavke od strane muškarca, funkcionisanje sa njim je teško.

Pokreće Blogger.