"Mama i dalje zna šta je najbolje za njega": 5 znakova da on nije spreman preuzeti odgovornost

Od odraslog muškarca se očekuje zrelost i odgovornost, ali i pored broja godina, ove segmenti znaju da izostanu. 


Kada osoba postane zrela i samostalna, od nje se očekuje odgovornost. Dolaze brojne obaveze koje se trebaju ispratiti. Ali, dešava se da i pored godina koje neka osoba ima, u ovom slučaju muškarac, odgovrnost i ozbiljnost izostaju. Na prvi pogled gospodin pravi, ali na drugi nezrelo dijete. 

Donosimo pet znakova koji ukazuju na činjenicu da muškarac nije spreman preuzeti odgovornost za većinu stvari: 1. "Mama je rekla da to nešto nije neophodno da zna": On se i dalje vodi mišljenjem mame. Ako je ona rekla da on nešto ne treba ili ne mora da zna, on se toga i drži. 



Često takvo ponašanje prenosi u svoj brak, i smatra da je žena osoba koja trebaja nositi veću dozu odgovornosti nego on. Nažalost, ovakav problem često dovodi do nesuglasica i nezadovoljstva kada je ženaska strana u pitanju. 

2. Stalne, ali šuplje priče o budućnosti. Od njega prijatelji i ljepša polovina slušaju kako će on potići ovo, kupiti ono itd. Ali, rezultata nigdje. Sklon je samo dobroj priči, ali da zaista nešto preduzme po pitanju svoga života, ciljeva, planova za njega nije iskrena opcija. 



4. Hvali se nepostojećim postignućima: Iz njegovih usta takođe možete da čujete brojne bijele laži. On je taj koji trenutno radi na jako vrijednom projektu, zaradio je toliko novca, završio je neku posebnu edukaciju itd. Zapravo, on nema ništa od onoga što navodi da ima. 

Vremenom samo postaje smiješan u očima okoline i očito je da nije spreman da preuzme odgovornost. 5. "Pa zar to ne možeš sama": Život sa njim zna da bude jako težak njegovoj ljepšoj polovini. Bilo šta da ga zamoli, taman to bila i sitnica on je spreman da uzvrati "Kako ne možeš sama", "Da li to baš moram ja uraditi" itd. 

Od strane njega se ne može očekivati pomoć i podrška, a preuzumanje odgovornosti još manje. Ako je muškarac zaista spreman živjeti po ovim ili sličnim parametrima, on se zapravo samo plaši kada je preuzimanje odgovornosti u pitanju. Važno bi bilo da sebi prizna kako se zaista osjeća. Ako uporno sputava prava osjećanja, samo sebi radi na štetu.

Pokreće Blogger.