Kako žene odbijaju muškarce - Stalno zvocanje otjeraće ga u ruke žene koja više šuti

Često se kao jedan od razloga zašto su muškarci nezadovoljni u braku, navodi ženino gunđanje. Oni jednostavno nisu spremni isto da slušaju. 


Žene umiju svoj fokus u dosta situacija da stavljaju na opomene, gunđanje, kritike, "Nisi dobro ovo uradio", "To nije tako trebalo" i slično. Čak su sklone ponekad i da kažu "Da nismo sve ovo postigli i da nemamo djecu, ostavila bih te". 

Jedan od primjera jeste žena koja je odlučila da svoje nezadovoljstvo predstavlja kroz stalno prebacivanje krivice i kritika na svoga muža. Vječito je bila spremna da ga dočeka namrštenog lica, vidno nezadovoljna i spremna za raspravu. 



Često je govorila kako bi ga ostavila, da nije djece, kuće itd. Takav stav je držala godinama. Međutim, kada je mužu dosadio takav način života, i kada je upoznao drugu ženu koja ga je zavoljela onakvim kakav jeste, svi koji su poznavali bračni par, mislili su da će za njegovu suprugu to biti odlična karta za izlaz. 

Međutim, ispostavilo se da ona uopšte nema namjeru da se razvede i da zapravo voli svog muža. Ali, je koristila ovakvu metodu kako bi ga "uplašila" i navela da razmišlja kako može da je izgubi. Međutim, dobila je samo kontraefekat. 



I svoju pogrešnu taktiku, kasno je shvatila. Dobro razmislite, i obratite pažnju na svoje ponašanje. Koliko ste puta mislili da ćete na sličan način postići željeni rezultat. Ako malo bolje razmislite shvatićete da niko ne voli namrštene ljude, koji stalno nešto kritikuju i nisu zadovoljni. 

Ponekad se postavite na mjesto osobe kojoj stalno nešto prebacujete kako ne valja. Kako biste se vi vremenom osjećali? Da li su ljudi zaboravili da upravo suprotno vođenje može da pomogne npr. vašem odnosu. Pitajte partnera kako je, da li je srećan i da li ima potrebu da nešto mjenja? 

Kada ste posljednji put ga pohvalili, primjetili njegove uspjehe? Ili on vaše? Ljudima je potrebno malo, potrebno je da pružite ponekad samo toplu riječ, podršku i zagrljaj. Ne gledajte da sve dočekate bahato, arogantno i kritički. Tako ljude samo udaljavate od sebe, postavite se prijateljski nastrojeni, to je put povjerenja, skladnog odnosa i dobre energije.

Pokreće Blogger.