Dobar muž, ne znači i dobar otac: 6 osobina koje ukazuju da će muškarac biti sjajan tata

Biti dobar dečko, pa zatim muž je jedno. Ali, biti dobar otac je nešto sasvim drugo. Skoro svaka žena teži kao ovoj idelanoj kombinaciji. 


Smatra se da nemaju svi roditeljski gen u sebi. Pa tako vaš trenutni izabranik može biti odličan primjer muškarca, ali možda i sam za sebe kaže da se ne vidi u ulozi roditelja. Naravno, da svako ima pravo na vlastiti izbor i da je to u redu. 

Međutim, kako možete prepoznati da će vaš izabranik, a možda već sada i muž biti odličan i posvećen tata, na koga ćete se moći osloniti i koji će kako vama sada, tako i djetetu pružiti sve najbolje. Nekoliko je načina da to prepoznate: 



1. On je spreman da priča dosta o djeci svojih rođaka i bliskih ljudi koji imaju djecu u njegovom okruženju. Čak šta više na njegovom telefonu, ili društvenim mrežama možete često vidjeti fotografije djece koje on bilježi i rado objavljuje. 

2. On voli djecu, a i djeca njega. Kada se nađe u društvu djece ispunjen je i srećan. Čak i beba koja je vezana isključivo za svoje roditelje, njemu pruža ruke i smješi se. Osjeća se posebna energija, koja jednostavno ne može biti ne primjećena. 



3. Snalažljiv je u svim okolnostima. Možete to da primjetite na sitnicama. Npr. vani pada kiša, ali je rješenje za vaš plan već u njegovoj glavi. Planirali ste jedno, on će već smisliti nešto drugo da bi zajedno uživali. Tako će se sutra postaviti i kao roditelj. 

Brzo i efikasno će odreagovati i naći rješenje, kada vama to ne bude išlo od ruke.  4. Nije mu problem ostati u kući sa vama, čak šta više to ga ispunjava. Na taj način znate da će sutra i sa vašim djetetom ostajati i biti spreman na čuvanje i sve obaveze koje dolaze.

5. On je smiren i znate da sutra neće imati ishitrene reakcije. Biće stabilan kada su poteškoće u pitanju, bilo da su vezane za vaš odnos ili dijete.  6. Uz njega se osjećate kao da ste tim. Imate osjećaj sigurnosti i osjećate da ćete biti zajedno u svemu što izazovi roditeljstva nose. 

Niste samo vi roditelj tome djetetu, nego i on, i jasno se drži toga stava. U njemu prepoznajte sve dobre karakteristike, uz koje će vaše dijete rasti. Takođe, prepoznajete dobar način odgoja i znate da će se jasno znati šta je ispravno, a šta ne. 

Uz prepoznavanje određenih karakteristika i osobina, ali naravno i emocije koja vas vodi, ne biste trebali imati pogrešnu procjenu. Ako prepoznate neke od ovih osobina, a i osjećaj vam tako govori, vjerovatno ste onda pronašli pravog partnera, ali i budućeg roditelja za vaše dijete.

Pokreće Blogger.