Zašto se život vrlo rijetko odvija onako kako mi želimo - Poučno objašnjenje Sofije Loren

Često se pitamo da li je život zaista lijep u svim svojim oblicima. I u pobjedama i u porazima. Uspjesima i padovima. Ili, ipak samo kada nam se sve ostvaruje i ide u našu korist. 


Za svakog je pojam "lijepog života" različit i to je sasvim normalno. Nekome je sasvim u redu što zna šta je poraz, neuspjeh, pad. Sa druge strane nekome se stvara konfuzija jer ne zna šta će biti sutra, sa kim će se probuditi, šta će jesti i šta će se uopšte desiti. 

Čovjek često želi da sve kontroliše, ali i da svjedoči iznenađenjima. Kontradiktorno zar ne? Ali, koliko god to željeli, imati kontrolu nad svim, je skoro pa nemoguće. Često pravimo i planove, a iza ugla nas čeka nešto drugačije. Život ima mnogo nijansi, i na svaku trebamo da se prilagodimo. 



I loša vremena su sastavni dio života. I njih se nekada kasnije možete sjećati sa zadovoljstvom, jer vam je taj period vjerovatno služio na korist sada. Poznata glumica Sophia Loren je iznijela svoj stav o životu. Ona poručuje da ne treba čovjek odmah pasti u depresiju ako vam nešto ne krene kako ste planirali. 

Ne ljutite se, možda će drugi dan se desiti ono što ste htjeli. Njen zaključak je sljedeći: " Kada sam vjerovala u svoj gubitak, pobjedila sam. Kada su mi ljudi bili najpotrebniji, napustili su me. Kada sam naučila obrisati suze, našla sam rame za plakanje. 



Kada sam savladala umijeće mržnje, neko me je počeo voljeti svim srcem. Bez obzira šta planirate, nikada nećete znati šta život planira za vas. Uspjeh vas vodi u svijet. Ali, i neuspjeh vam predstavlja svijet. Uvijek budite srećni. 

Često kada izgubite nadu i pomislite da je kraj, Bog se nasmješi odozgo i kaže " Opustite se, ovo je samo skretanje, a ne kraj". Pokušajte da život prihvatite onakav kakav jeste. Prihvatite ono što birate sami, ali i što vam nebo šalje. 

Izvucite poentu iz lošeg, a uživajte u dobrom. Pravite planove i imajte želje, ali ostanite zahvalni za ono što ste sada. Život jeste lijep, kada se živjeti zna, sa svim onim što nam isti daje i oduzima.

Pokreće Blogger.