Za dobar brak neophodna je mudrost žene: Muška ponašanja koja ne treba dozvoliti i oprostiti

Pojam idealnog muškarca je različit za svaku ženu. Što jednu ženu privlači, drugu odbija. 


To je normalno i prirodno. Zapravo, i načela ljubavi i odnosa su za svakog drugačija.  Možda se možemo složiti u nekim osnovim stvarima. To je da žene svakako vole da budu poštovane i voljene.

Malo koja žena da ne želi takav pristup, većina bi se složila da je to osnova svakog dobrog odnosa.  Međutim, kako ćete znati prepoznati da će osoba u koju ste se zaljubili, biti takva i za nekoliko godina? Izdvajamo četiri glavna kriterijuma na koja trebate obratiti pažnju na samom početku veze:  



1. Da li muškarac krši vaše lične granice: Sa muškarcem koji ne cijeni vaše slobodno vrijeme najbolje je da odmah prekinete odnos na početku. Ukoliko vam na perfidan način kontroliše telefon, ograničava vaše aktivnosti, viđenja sa prijateljima, novac itd. Stvari su vam tu jasne na samom početku. 

Čak ako se to manifestuje i kasnije, niste dužne to da trpite.  2. Nabacuje vam osjećaj krivice: Zdrav odnos između muškarca i žene ne može biti ako se jedan od vas ponaša sa sažaljenjem. U ovom slučaju muškarac.



Takođe, nabacuje vam osjećaj krivice. "Ja radim čitav dan, a ti si u kući, odmorna i naspavana". Kada naiđete na ovakav stav i drčnost, takođe bi trebale znati jasno presjeći.  3. Sklon je da manipuliše vama: Manipulacija je ponekad teška za prepoznati, ali isto tako kada malo bolje obratite pažnju shvatićete njemu manifestaciju. 

To se najčešće predočava kroz uslovljavanje "Ako me voliš, uradićes to i to". Ovo je stav djeteta, a muškarac sa takvim stavom vam definitivno nije potreban u vašem životu. Obratite pažnju na to. 

4. Obezvrijeđuje vas: Ovakva muškarac uživa da vam smanji samopouzdanje i samopoštovanje. A to dodatno utiče na sva vaša postignuća i polja života. Utiče na izgled, društveni položaj, posao, novac itd.

Ovakvo nešto je svakako neprihvatljivo, i takvo ponašanje od strane muškarca vam neće služiti. Jasno bi to trebale presjeći. Izraz ljubavi kroz ova četiri oblika baš i nije pokazatelj. Ukoliko ove osobine uočite na samom početku odnosa, tim bolje po vas. 

Ako vam se desi da nakon nekog vremena uvidite ovakve elemente ponašanja, koliko god dugo u odnosu bile i godina života imale, nije kasno da sebi priuštite ono što zaslužujete.

Pokreće Blogger.