Ne pravdajte njegove gluposti sa "Ali, ja ga volim" - Žene često prave 1 veliku grešku u ljubavi

Da li se ponekad osvrćete na prošle odnose i greške koje ste pravili u njima?


Vjerovatno ste nekada rekle sebi " O čemu sam razmišljala tada, šta mi je bilo"? Kada završite neki odnos, i prođe određeno vrijeme tek onda ste u stanju da sagledate realno stanje stvari. Tada neke stvari i crvene alarme niste prepoznale, jer ste bile ludo zaljubljene. To je sasvim logično opravdanje. 

Takođe, dešava se da određene crvene zastavice vidite i ranije, ali ste spremne da iste u tom trenutku ignorišete. Za vas je tada ljubav na prvom mjestu. Pitate se onda zašto se u ljubavi donose pogrešne odluke, pa zatim i greške? Jedna stvar je odgovorna za to, a to su vaše emocije. 



Nas, kao ljudska bića prvenstveno pokreću emocije. Ponekad vam nije bitno šta vam mozak i razum poručuju, vi se isključivo oslanjate na emocije. Skoro pa u većini slučajeva kada je ljubav u pitanju odluke se donose na emotivnom nivou. Zapravo, ovakvo razmišljanje se može sprovesti na sve segmente života.

Vjerovatno ste nekada stali pred ogledalo i bili nezadovoljni, ali ste ipak pojeli kolač više. Kao što ste kupili neku stvar, koja vam se svidjela, iako taj momenat nije bio najbolji. Međutim, neosporno je da je emocija ubjedljivo najjača kada su veze i odnosi u pitanju. 



Ponekad ste spremne ostati u odnosu, čak i godinama, iako ne vidite napredak, ali vjerujete u isti. Zašto je to tako? Jednostvno, vaše emocije i dalje vode glavnu ulogu. Bez obzira što ste svjesne realnosti, vi tražite opravdanja i razloge zašto je to nešto i dalje tako. Racionalnost tada i nije baš na vašoj strani. 

Vi u takvom odnosu još uvijek emotivno želite ostati. Vjerovatno ste prijmetile koliko je ponekad lako drugima dati savjet, ali sebi baš i ne. Kada pogledate vi ćete primjetiti jasno kako se npr. momak vaše drugarice ophodi prema njoj i jasno joj na to ukazati. 

Ali, kada ste vi u pitanju, u istoj situaciji radite suprtono. Trebate znati, da nije najbitnije da li ste obrazovane ili ne. Koliki vam je koeficijent inteligencije, ako nemate logičko rasuđivanje. Morate znati prepoznati šta je dobro, a šta nije. Ne vodite se uvijek onom frazom "Ali, ja ga volim". Ljubav nije kada ste nesrećni, a volite, već kada ste voljene i srećne.

Pokreće Blogger.