Ajnštajn je vjerovao da postoje samo 2 načina da živite srećan život - ili vjeruješ u čuda ili ne

Svaka osoba bi trebala biti slobodno biće, koje samo odlučuje kakav će način života živjeti i koji će životni put izabrati.


Naravno, načina na koji se može živjeti život je mnogo. Određene indijske mudrosti i filozofije kažu da svaki čovjek ima dva puta u životu. Prvi se odnosi na njegova zadovoljstva i želje. Smatra se da ovaj životni put bira većina ljudi, što se na kraju ispostavi kao pogrešan. 

Ljudi su skloni mišljenju da kada ispune svoje želje, postaju istinski srećni. Zarade mnogo novca, pronađu idealnog momka/djevojku, imaju neka svoja ispunjena lična zadovoljstva, i tako smatraju da su srećni. Međutim, smatra se da je ovaj put idealan samo na početku i da ne donosi istinsku sreću.



Zapravo, površan je i ne prepoznaje istinske životne vrijednosti. Drugi životni put, jeste težnja ka duhovnom dobru. Ovaj put na početku jeste teži i možda se blagoslovi ovog puta ne vide odmah, ali smatra se da na kraju donosi sreću. 

Čovjek će uvidjeti mnoge izazove, poteškoće i možda se odreći pojedinih udobnosti, ali na kraju će mu duša cvjetati i biti ispunjena. Moguće je, ako se potrudite da iskombinujete ova dva puta, da tako živite u današnjem savremenom svijetu. 



Možete uživati određene blagoslove, ali neka u isto vrijeme i vaša duša bude zahvalna. Uživanje isključivo u ovozemaljskim čarima, ne obogaćuje trajno dušu, to je važno za razumijeti. Albert Einstein je vidio dva načina da se živi život: " Postoje dva načina da živiš: možes živjeti kao da ništa nije čudo i možes živjeti kao da je sve čudo". 

Ako se pitate kako da gledate na čuda, možda je Einstein dao odgovor na pitanje. Možda je na početku teško vjerovati u ista, ali ništa vas ne košta da pokušate. Zamislite da vas čuda okružuju, na prvu će to biti samo zamisao i vjera, ali kasnije možda ćete istom stvarno svjedočiti. 

Sve zavisi o vašoj viziji. Ako želite vidjeti čuda oko sebe, vidjećete. Ako ne želite i ne vjerujete, nećete. Ono što je lijepo kada zamislite čudo, jeste što budite vjeru, a vjera u nešto zna da bude divna. Kada čovjek vjeruje, tada ima mogućnost da i nešto stvara.

Pokreće Blogger.