Ljubomora je slatka, ali prelazi u problem: 5 osobina čovjeka sa kojim je nepodnošljivo živjeti

Imati u okruženju osobu koja nam odvlači pažnju i energiju na negativan način ponekad može da bude nepodnošljivo. 


Jednostavno, sama pomisao da sa tom osobom iz nekog razloga trebamo provesti vrijeme nas guši. Često se za takve osobe kažu da su glupe. U smislu svojih izlaganja, načina na koji razmišljaju, pričaju, šale se itd. Danas izdvajamo pet razloga kako prepoznati takvu osobu: 

1. Voli da vodi glavnu riječ u društvu Takva osoba u bilo kom društvu da se nađe, ima potrebu da vodi glavnu riječ. Samo ona ima potrebu da nešto ispriča ili kaže. Misli da su njena iskustva i priče dosta kvalitetnije od drugih, i da to oni moraju da čuju. 



Osjećate se neprijatno u društvu takve osobe. Ponekad se čak i zapitate da li treba da nešto kažete ili je bolje samo da ćutite. Kako god, ne želite ponovo da je sretnete jer vam crpi energiju u velikoj mjeri. 

2. Spremna je da ingnoriše potrebe i želje drugih Jednostavno, ovakva osoba vas ne pita za vaše probleme, želje, potrebe. Opet je samo ona bitna. Vaš slobodan prostor kao da je podređen slušanju samo nje i onoga što ona ima da kaže. 



Nije joj potrebna povratna informacija, ali ukoliko i pokušate da je date, ona je osporava. Smatra za sebe da je uvijek u pravu, pa shodno tome vaše mišljenje je za nju nebitno.  3. Aposlutno je sigurna u ispravnost svojih stavova Njeni stavovi su najbolji i najtačniji. Kod nje nema pogreške. 

Takođe, smatra da ona zna najbolje kad god je neka tema u pitanju. Isto tako su u stanju da povjeruju toliko u svoja viđenja, da postaju toliko nezreli i ne provjeravaju istinitost nečega. Ovo ih svakako samo dodatno zaglupljuje, ali oni toga nisu ni svijesni. 

4. Iako je za sebe najpametnija, teško šta se usudi realizovati Za sve što može ili treba da započne novo, ona traži izgovore. Iako je navodno sigurna u sve što priča i da je to baš najbolje, rijetko kad će započeti realizaciju nečega. Plaši se da izađe iz svoje zone komfora i upravo zato nema načina da stiče iskustvo i mudrost. 

5. Za nju je sve ili crno ili bijelo Često ne umije da sagleda situaciju spolja i izvuče određene zaključke. Ne traži uzroke određne akcije, već samo gleda ishod. Zapravo, njena percepcija često nije prisutna.

Pokreće Blogger.