Iz ugla jedne žene: Pokažite zube, ne glumite uvijek princeze, nego budite čvrste i istrajne

Možda ste primjetili kako većina djevojčica od vrtića, pa kroz školsku klupu izbjegava da na priredbama ili predstavama igra negativnu ulogu. 


Glavne bitke se uglavnom vode oko princeze, pepeljuge, dobre vile ili male sirene. A, da li su negativne uloge baš toliko loše? Možda iste u sebi nose zapravo dobru energiju. Ovo su neke od uloga, koje žena krož život svakako ponekad treba da odigra: 

1. Nevaspitanu ženu: Od djetinjstva nas uče kako žene moraju biti kulturne i odmjerene, spremne da pomognu i saslušaju. Međutim, možda i najbolja stvar koju sebi ponekad možete da priuštite jeste svakako da budete nevaspitane. 



Samo na taj način možete da izbjegnete probleme drugih ljudi, njihovu negativnu energiju ili loše namjere. Kada ste uvijek tu za nekoga i na raspolaganju, često budete samo dobro iskorištene. Tada vam niko neće reći kako ste divno vaspitane. 

2. Čvrsta i jaka Amazonka: U pojedinim porodicama, postoji zabrana oštrijeg ponašanja od strane djevojčice, kasnije žene. U djevojkama se vaspitavaju usklađenost, mekoća i mirnoća. Dok potrebe da iznese svoje stavove, često se smatra ispadima bijesa. 



Slobodno sebi dozvolite ulogu borbene i jake Amazonke. To će vam svakako trebati i služiti kroz život. Ako se same nećete znati izboriti za sebe, vjerujte da neće ni drugi.  3. Loša domaćica: Budite slobodne da ponekad ili budete ili odglumite loše domaćice. 

Gdje nužno znači i piše da morate sve imati na svojim leđima? Recite da nešto ne znate, ne pokazujte i ne namećite kako sve znate. Nikoga nećete oduševiti, nego samo sebi naštetiti. Dopustite i svom muškarcu da osjeti kućne poslove, isto tako i djeci. Niste dužne da im sve servirate na gotovo. 

4. Drska gospođa: Djevojke se takođe često uče da ne budu drske i odbojne. To je i u redu. Ali, takođe ponekad dozvoliti sebi ovakvu ulogu zlata vrijedi. Ponekad je teže gledati kako drugi žele da vas gaze, a vi stojite sa strane, nego da i vi u sebi probudite mehanizam odbrane. 

Naravno, svaka žena treba da njeguje svoju lijepu stranu. Priroda joj je to dala. Ali, ponekad sebi dopustite da pokažete zube, da se zauzmete za sebe i ne glumte uvijek prepljuge i princeze.

Pokreće Blogger.