Filozofija života: Žene, pronađite snagu da odete, onda kada nemate razlog da ostanete

Ima toliko žena koje su nesrećne u svojim vezama. Žive nesrećne, neispunjene, potčinjene mnogim uvredama ali opet nedovljno jake da odu i presjeku trenutni odnos. 


Donkle je razumljivo da je odnos teško presjeći. Na nezavisnost gledate kao na nešto strašno, strah od samoće i neuspjeha vas prati, ali važno je spoznati da kada se jadna vrata zatvore, druga se otvaraju.

Jednostavno, živite život iz dana u dan i onda dođete i u jednom trenutku se zamislite i sagledate svoj život. Osjećate prazninu, loše emocije, kao da tonete sve dublje i dublje. Shvatite da živite toksičan odnos i da to tek sada primjećujete, ili bolje rečeno sebi priznajete. 



Razmišljate, i pitate se zašto vam je osoba pored vas važna? Da, na momente je ljubazna i odgovorna, ali kada malo dublje pogledate njegovi nedostaci su mnogo veći. Pitate se zašto ih iznova i iznova pravdate i dajte sebi nadu da će se to jednog dana popraviti. 

Istina je takođe, osoba se uplaši, misli da nikada neće naići na sljedeći i bolji odnos, što je apsurdno. Ali, onda shvatite da ste pogriješili i na stvari gledali na potpuno pogrešan način. Tada u potpunosti spoznajete da živite toksičan odnos i da vas isti samo vuče ka dnu. 



Znate da je vrijeme da odete, ali isto tako mislite koliko je teško i otići. Sama pomisao da ste uložili svoje vrijeme i trud u nešto što nije vrijedilo čini da se osjećate loše. Nastavljajući da sve više razmišljate i preispitujete sebe o svom odnosu, sve više pronalize fraze i mane preko kojih ne možete i ne želite dalje da pređete. 

Konačno odlučujete da se suočite sa svojim strahovima i živite bez partnera. Niko ne osporava da je teško, i da osoba uvijek više gleda i pamti lijepe stvari, ali isto tako odjednom osjetite slobodu i spokoj, i shvatite da je vaša oduka ispravna. 

Shvatite da nema ništa loše u tome što ste sami i da apsolutno možete biti srećni i kada niste u vezi. Najteže jeste prvo spoznati kakav odnos živite, a drugo taj isti odnos presjeći. To zna da bude dug put, ali itekako vrijedan. 

Shvatite, da ste jedina osoba koja mora prije svega da voli sebe, više od bilo kod drugog. Pronađite snagu u sebi da prekinete toksični odnos i budite sigurni da će vas čekati toliko divnih i korisnih trenutaka. Za kraj, ne zaboravite da ne treba da ostajete u odnosu, u kojem vam neko nije dao razlog da ostanete.

Pokreće Blogger.