Da bi vam Univerzum pomogao, morate se sprijateljiti s njim: Kako pronaći "zajednički jezik"

Ponekad kao da smo tako usmjereni da želimo sve odjednom. Kao da živimo u bajci, i očekujemo da ne radimo ništa i ne dajemo ništa, a za uzvrat želimo da postignemo nešto. 


Nijedna moćna ljubav i stvar na svijetu, se nije desila bez međusobne interakcije ljudi, njihove sposobnosti da jedni druge saslušaju i pregovaraju. Saslušaju želje, potrebe i probleme jedni drugih.

Nigdje se nije desilo nijedno pravo prijateljstvo, a da nije pružena ruka pomoći ili podrška sa riječima" Biće sve u redu" ili " Tu sam za tebe". Ne možete tako što ćete nositi negativno u sebi, nekome biti prijatelj, pomoći itd. 



Samo sa iskrenim i pravim emocijama stupamo u nešto, što se zove ukus lijepog života. Takođe, morate biti prijatelji sa univerzumom, jer je to zasigurno jedan od prijatelja koji vam je potreban uživotu. Pitate se, na koji način se to postiže, i kako univerzum funkcioniše u našu korist? 

Prije svega shvatite, da je to nešto što se ne može dodirnuti ili vidjeti. Ali je itekako prisutan. Morate da podesite druge kanale, kako biste omogućuli komunikaciju sa univerzumom. Budite svjesni da ne živite kao sami, kao otkinut komad, već ste već njegov dio, njegov važan prijatelj. 



Kada se ponašate nezahvalno, kada ne cijenite ili ne želite da uvidite blagoslove koje vam je on već dao, kada ne cijenite druge ljude, živite negativne emocije, univerzum će vam slati lekcije. Kao majka što je činila u djetinjstvu. 

Postati prijatelj univerzuma se oslikava otprilike kroz sposobnost razumijevanja zašto ste sada u odrđenom stanju i raspoloženju, osvijestiti svoju misao i zašto vam se baš ona pojavila, donositi bilo kakvu odluku sa poptpunom usklađenošću itd. 

Sve tu to blagoslovi univerzuma. Poslušajte šta se dešava na ulici, pratite znakove, nemojte se ograđivati od prolaznika koji žele da započnu razgovor sa vama. Ne budite bahati, već budite otvoreni i komunicirajte. Možda vaša pozitivna energija je baš nekome potrebna. 

Univerzum sa vama najčešće komunicira na način- Kroz druge ljude, iskustva, slučajne znakove, muziku, raspoloženje voljenih, zvukove, slučajnosti itd. Ne ljuti te se ako vam trenutno nešto nije po volji, već se sjetite koliko je puta bilo. 

Možda bi bilo najbolje da napravite spisak svih " slučajnih čudesnih dešavanja", i držite u ladici, svakodnevno dopisivajući nove interakcije sa univerzumom. Kada postanete iz nekog razloga tužni, i ne vjerujete više nikome i ničemu, uzmite svesku u ruke i shvatite jednu vrlo važnu stvar- nista sami, i sve se dešava sa razlogom.

Pokreće Blogger.