Ružno je pokazivati koljena nakon 40-te: 4 modna mita u koja dame sa stilom ne vjeruju

U našem društvu je poznat stav, da žene kada dođu u određene godine moraju da znaju kako da se nose sa njima i na koji način.


Često se postavljaju različiti stavovi i mišljenja kako bi se to jedna žena trebala ponašati ali čak šta više i odjevati u određenim godinama svog života. Neka od mišljenja određenog broja ljudi znaju biti sljedeća, a sigurno ste i sami čuli za njih: 

1. Nije baš prikladno pokazivati gola koljena poslije 40te Sigurno su dame kako se inače kaže za 40te u najboljim godinama svog života čule "Ženo, pokrij noge" ili " Da li je u redu da se i dalje tako oblačiš?", "Možda je to previše za tvoje godine" itd. jer su iste obukle haljinu iznad koljena ili izašle u šorcu.



Jednostavno, svako ima pravo da obuče šta on želi i u čemu se osjeća prijatno. To je i ključ odgovora. Postoje žene kojima je neprijatno obući kratko iz više razloga, i to je u redu, ali isto tako ako neko ima savršena koljena, noge, u određenim godinama, ko smo mi da osuđujemo? Isto tako važi za sve ostale dijelove tijela. Da li trebate da prekrivate čvrste ruke, zategnut stomak i slično?! 

2. Nosite širu odjeću Takođe još jedan od paradoksa koji se vežu za žene u 40tim. I u ovakvim situacijama možete čuti razne komentare i mišljenja. Kao npr. da ne trebate nositi usku odjeću, tajice i da oblačite više vrećastu odjeću. Naravno, i ovo je stvar isključivo ličnog izbora. 



3. Moda samo za mlade "Modne stvari izgledaju čudno na starijim ženama", jedna od fraza koje se može pročitati na društvenim mrežama. Zrela dama će itekako znati da prati trendove i procjeni šta je to što njoj odgovara i u čemu se osjeća dobro, a pritom da bude modno aktuelno. Inače, kada žena prati modu, prati i svoju figuru, što joj samo pomaže da dodatno pazi na istu. 

4. U godinama bi trebalo da njegujete kratku frizuru Još jedan od paradoksa kada pričamo o ovoj temi. Vaša frizura prije svega zavisi od toga šta vi želite, ne imajući u vidu vaše godine. Takođe, postoje i drugi elementi koji određuju kakvu frizuru nosite. Da li ste mladi ili u određenim godinama, apsolutno ne igra ulogu kakvu frizuru bi vi trebale nositi?! Najvažnije od svega da vi budete ispunjene i pune samopouzdanja, a šta ćete oblačiti, kakvu ćete frizuru nositi je stvar samo vašeg ličnog izbora!

Pokreće Blogger.