Poučno pismo za sve žene: Ako ste odlučile da se mjenajte, radite to isključivo zbog sebe

U ovom pismo nećete naći nista neobično, ali hoćete iskreno i iz srca. 


Da li ste se nakada zapitale koliko puta ste dobile nešto baš na vrijeme i da se nekada velika većina dešava na naš unutrašnji zahtjev. Mislim da velika većina žena živi na sličan način: živimo, plačemo, savladavamo poteškoće, smijemo se, postajemo jače, rješavamo probleme, budemo ponosne na sebe, zaljubljujemo se itd. 

Možda bi najvažnija lekcija bila da se ne mjenjamo zbog nikoga i da je to najvažnije što sebi možemo da priuštimo.Ako se i mjenjate, radite to samo zbog sebe. Smršavite, udebljajte se, nosite drgačiju odjeću, frizuru. 



Slušajte samo melodiju svoga srca i šta vam ono poručuje. Osoba koja pokuša na bilo koji način da vas promjeni, jasno poručuje da vas ne voli onakvu kakva jeste. Najčešće takva osoba želi da vas promjeni radi sopstvenog intresa, ali spoznajte da smo mi svi na ovaj svijet došli jedinstveni.

Imajte pravo na svoje emocije. Niko neka vam ne pokazuje kako i kada ih trebate pokazivati i na koji način ćete se ponašati u određenim situacijama. Jednostavno niko nije u vašoj koži da bi znao kako se tačno osjećate. 



Čuvajte se i nosite se sa zadovoljstvom, radošću i ponosom! Ne upijajte tuđe energije, ako neko ne umije sa nečim da se nosi i savlada, ne mora da znači da ne biste mogle i vi. Budite podrška i znajte način na kakav bi vi postupile. Kada imate ljubav za sebe, možete voljeti i svoje i tuđe nesavršenosti.

Pokreće Blogger.