Pablo Picasso je vjerovao da se žene "dijele" u 2 kategorije - Citat koji je izazvao brojne reakcije

Citat Pabla Pikasa, izazvao je brojne reakcije. Neki su se složili, a neki su oštro demantovali. 


Pablo Pikaso je rekao "Sve žene se dijele na dvije vrste, boginje i krpe za brisanje nogu". I za muškarce važi isto, ali ono što se zapravo želi reći jeste da sve ovo može biti ista osoba, samo zavisi od situacije.

Zapravo, zavisi od značaja osobe u vezi. Agata Kristi je rekla da je zaljubljen čovjek kao ovca. Deset puta će oprostiti ono što se prvi put nije moglo oprostiti. Sve će izdržati i tražiti još. Naučnici su došli do određenog zaključka, da nije baš tako jednostavno iz ljubavi preći odmah na neko novo osjećanje. 



Da prije svega ide hlađenje, pa tek onda nakon nekoliko mjeseci ili godina, moći da dožive nova osjećanja. Zapravo, ova viđenja bi se odnosila na ponašanje u vezi ili odnosu. Da od nas zavisi da li ćemo biti boginje ili krpe. 

Kao što isto važi i za muškarce. Svaki vid nekog igranja koje nije fer, bi se odnosilo da ste krpa. Kada ste voljeni i pružate ljubav svakako se osjećate bogovski. Često sebe dovedemo u situaciju da se zbog naše poletnosti i greške kasnije osjećamo kao krpe. 



Zapravo se na to i odnosilo viđenja Pabla Pikasa. Možda na prvu citat nailazi na ružnu reakciju čitatelja, ali kada se bolje shvati poenta, moglo bi biti istinito. Zaključimo, da naše ophođenje prema ljudima govori dosta o nama, bilo da se radi o prijateljskom, ali pogotovo o ljubavnom odnosu. 

Svjedoci smo različitih priča i dešavanja, shodno tome se gore navedena viđenja i čine ispravna. Najvažnije je u svakom odnosu zapravo ostati čovjek. Žene, budite boginje, ali tako što ćete to zaslužiti svojim ponašanjem.

Pokreće Blogger.