Opustite se, prava ljubav će doći kada za to dođe vrijeme: Savjet Markesa za usamljene žene

Lijepo je pored sebe imati životog saputnika, a da li je to uvijek nužno? Zapravo, da li djevojke koje još uvijek nisu pronašle srodnu dušu treba da se stalno podsjećaju na to? 


Sve je češća pojava gdje se djevojke koje su još uvijek same, zapitkuju "Šta čekas" ili "Da li si svijesna da ti vrijeme prolazi"? Ovo svakako nije prijatno, čak iako neko ima najbolju namjeru. Jednostavno, način nije najbolji. Postoji zanimljiva priča koja se odnosi baš na konto ove teme. 

Djevojka se oštro jedne prilike posvađala sa svojom majkom. Razlog tome je upravo bio jer je majka podsjećala ćerku kako je još uvijek sama, dok njene vršnjakinje već uveliko imaju i djecu. Ako je trenutno nemoguće upoznati pravu osobu, šta je tu bilo koja djevojka kriva? 



Jednostavno, djevojka možda i jeste pokušavala, izlazila na sastanke, ali ako se nije pronašla nije ni imala potrebu da dalje stupa u odnos. Momci sa kojima je izlazila nisu bili njen izbor. Možda bi djevojka prije svega i svih željela da upozna svoju srodnu dušu. 

Možda bi željela da pobjegne od svega, pogotovo od silnih pitanja i savjeta. Ali, gdje god da odeš, vodiš i sebe sa sobom. Jedne prilike, otišla je u prodavnicu da bi obavila nabavku. U povratku, duvao je hladan vjetar. Iz njenog desnog oka krenule su suze. 



Djevojka je ubrzala korak, brišući mlaz suza. Plašila se da će se maskara razmazati i da će svi vidjeti, jadnu i plačljivu ženu. U jednom trenutku auto je stalo, i čovjek je izašao: " Pusti da ti pomognem, da li te je neko uvrijedio"? "Ne hvala, nisam daleko odavde. U redu je, niko nije povrijeđen". 

"Pa vidim da plačeš". "Da, ali sa jednim okom." Nebitno, nema potrebe da se raspravljam, ako želi da pomogne, neka to i učini. Odvezao ju je do ulaza. Tražio ime i zapisao telefon. Obećeo je da će se javiti naveče i provjeriti kako je. 

To je i uradio, nije slagao. Poslije toga, malo po malo su se čuli i pitao je da se sastanu. A onda sve više i više, dovelo je do ishoda kakav je djevojka dugo čekala i zamišljala. Pisac Gabrijel G. Markes ima sjajnu poruku koju upućuje baš svim ženama, a odnosi se i na ovu priču: 

"Nemoj da se toliko trudiš, najbolje stvari se dešavaju neočekivano". Prema tome, drage djevojke, prepustite se i uživajte. Prave stvari i ljubavi doći će kada za to dođe vrijeme i kada se najmanje nadate.

Pokreće Blogger.