Mlađi muž želi da se dokaže - Starija žena ima pun kofer iskustva: Zašto je takav odnos dobar?

Možemo reći da je u našem društvu više poznato partnerstvo u kojem je muž stariji od žene, a ne obrnuto.
 

I to se negdje počelo priznavati kao jedino ispravno. Međutim, kada je situacija drugačija i kad je muškarac mlađi, a partnerka starija, javljaju su različiti stereotipi, a manje se gledaju prednoti. 

Kada je muškarac mlađi, on najčešće prisvaja stavove od svoje ljepše polovine. To nikako ne bi trebalo značiti da je gleda kao zamjenu za majku. Muškarac je u ovakvom slučaju oslanja na ženu koja ima pun kofer iskustva i zna kako i šta da radi, a njemu to najčešće odgovara. 



U ovakvom slučaju bi moža bila najprikladnija izreka " Muškarac je glava, a žena je vrat": Mlađi muškarac može da ima više volje i ambicija da se dokaže, zarađuje, izrađuje karijeru u slično. Dok kod starijih muškaraca ova motivisanost se već izgubila. 

Jednostavno, što ste mlađi veće je vjerovatnoća da ćete ostvariti svoje ciljeve. Većina mladih muškaraca žele da dokažu da mogu još više i jos bolje. Žena se sa druge strane jos više trudi da zadrži svoju ljepotu i privlačnost. Često ovakvi parovi ne razmišljaju nužno u potomstvu, nego gledaju isključivo jedan na drugoga. 



Donekle ponekad mogu da budu svjesni da je to i nemoguće pa se prepuste apsolutno jedno drugom. Žena takođe će uložiti sve napore da izgleda poželjno i lijepo. Danas uz posjedovanje brojnih estetskih mogućnosti za žene je dodatno lakše. 

Dok muškarci slabije pridaju značaja tome, pogotvo kada dođu u određene godine. Kako god bilo, možemo reći da je shvatanje ovakvog odnosa od strane okoline često neshvatljivo. I da ovakvi parovi su često podvrgnuti ružnim komentarima. 

Možda je najbolje shvatiti da svako od nas ima pravo da živi svoj život onako kako on želi, bez osuđivanja i tuđih mišljenja. Na kraju, svako treba da živi onako kako njemu odgovara. Ovo su neke od prednosti onih koji žive ovakav način života i htjeli to priznati ili ne, sve ima svoie prednosti i mane.

Pokreće Blogger.