Jednostavnost je uvod u istinsku eleganciju: 3 savjeta modnih dizajnera kako zadržati šarm

Za većinu žena važno je kako će izgledati i šta će na sebi nositi. Međutim, žene ponekad umiju da pogriješe tako što izaberu nešto sasvim pogrešno. 


Prije svega, naravno da svako ima pravo na svoj izbor. To bi se odnosilo na pravo da svako nosi ono što želi. Često se postavlja pitanje zašto je moda prestala da bude sinonim za ženstvenost i umjetnost, a postala je puki posao?! 

Koko Šanel je vjerovala da je savršeno obučena žena ona u čijem stajlingu ništa ne u pada u oči. "Ako ne možete da se sjetite šta je žena nosila, onda je bila savršeno obučena". Smatrala je poznata modna kreatorka.



Danas je u većini slučajeva suprotno. Dosta će žena prije obući nešto ili namjenski tražiti komad gardarobe koji će biti upečatljiv i istaći njenu figuru. Takođe, danas je moda prilagođena za sve tipove ženske građe. 

I skoro svaka žena može da izgleda odlično bilo da je visoka, niska, krupnija ili mršavija. Isto tako, danas možete pronaći komade gardarobe za svačiji džep. Prema toma Karl Lagerfeld ističe: "Nikada nemojte koristiti riječ jeftino. Danas svako može izgledati dobro u jeftinoj odjeći, jer je kupuju i bogati.



Dobar dizajn je danas dostupan u svakom finansijskom rangu". Takođe, odjeća vam mora prije svega biti udobna. Ukoliko vam nije udobno hodati u štiklama, nemojte ih ni nositi. One nisu jedina opcija. Uzmite cipele sa manjom petom. Jedino ne dozvolite da vam iste pokvare izgled i šetnju uopšte. 

Kao što genijalna Gabrijela Šanel kaže: "Luksuz mora da bude udoban. Inače to nije luksuz". Isto tako, Gabrijela Šanel je dokazala eleganciju ženskih pantalona i koliko iste zapravo mogu da budu ženstvene i lijepe. Jednostavno, ne moraju ih nositi samo muškarci. Važno je da kada žena nosi određen komad, da u tome i dalje ostaje ženstvena, bez obzira da li se isti komad deklariše kao muški ili kao ženski.

Pokreće Blogger.