Iz ugla jedne žene: Zašto djevojka manekenskog izgleda nije za običnog muškarca

Danas je činjenica da živimo u svijetu u kojem se žene zaista trude da fizički izgledaju baš po svim standardima koje nameću najviše društvene platforme. 


Stoga, često nailazimo na pitanje muškaraca koliko je relano da sretnu djevojku, manekenske građe, sa prelijepim licem, dugom njegovanom kosom, a koja pritom želi da se upozna sa njim koji sebe smatra prosječnim? Pokušajmo da analiziramo ovo zanimljivo pitanje. 

Počnimo od toga, odakle dolaze žene manekenskog izgleda? Prvo, napravimo razliku između lijepe žene, koja lijepo izgleda i djevojke koja izgleda kao model. Razlika je naravno u tome što je privlačnost individualna, ali moramo znati da manekenski izgled zapravo iziskuje stalan i napordan rad. 



Taj rad podrazumijeva, rad na figuri, njega kose, kože, redovne posjete stomatologu, masaže, obloge, odjeća koja mora da odgovara najnovijim trendovima i slično. Ovakav način života, podrazumijeva različita ulaganja, stalna i privremena, kao i finansijska. 

Mnoge žene, a tek muškarci smatraju većinom da je takav izgled njima dat na osnovu samo gentetike i onda bivaju vidno iznenađeni kada spoznaju šta zapravo jedna takva djevojka nosi na teretu kada je njen izgled u pitanju. Isto tako, muškarci koji priželjkuju djevojku ovakvog tipa moraju u potpunosti biti svejesni njenog načina života. 



Tu nema velikih porcija čipsa, lošeg sna, bezpotrebnog korištenja energije. Jednostavno, morate se uklopiti. Takođe, dragi muškarci da bi upoznali ovakav tip djevojke, potrebno je da izađete iz stana i posjetite teretanu, parkove, bazene i slično. 

Tada, takođe, morate biti svjesni da su tu većinom opet radi posla, a ne uživanja. Generealno govoreći, muškarac bi trebalo da ima razumijevanja nevezano za kakvu je profesiju vezana njegova ljepša polovina, kao i obrnuto.

I ako većina muškaraca sanja o djevojci manekenske građe, neka im ovaj tekst bude vodič kako bi to otprilike trebalo da funkcioniše. Nemojte da gajite negativne kontekste u smislu vašeg razmišljanja i da mislite da vas ovakve djevojke ne bi mogle voljeti.

Pokreće Blogger.