Greška u razmišljanju mnogih žena, koja ih sputava u životu: Mudar citat Coco Chanel

Svaka žena je različita i priča za sebe. Sve imaju svoje priče, principe i načine na koje žive život.


Da li su žene ponekad svjesne da svoje principe i uvjerenja prenose na dalje, zapravo da je važno kako se ponašaju. Različita uvjerenja proističu iz različitih vaspitanja. Tako neke mlade žene i djevojke koju su vaspitane od strane bake ili majke koje su imale autoritet i određene poglede na svijet, i same tako funkcionišu. 

Neke žene su naučile da se oslone samo na sebe, neke da su uvijek u drušvu, sve je individualno. Koko Šanel je molila žene da ne traže konkretne kvalitete na sebi. Nemate potrebu da se etiketirate. Koko je smatrala da žene nisu nikakvi minerali ili kamenje kako bi imale nepromjenljiva fizička svojstva.



Jednostavno, svi smo mi ljudi, i imamo dušu, isto tako pravo na promjenu. Isto tako mnogi filozofi tvrde: Glavna stvar je poznavati sebe. Neprestano otkrivati u sebi nove svjetove i ne ograničavati sebe i svoj um. 

Što bi značilo da izađete iz svog svakodnevnog kalupa. Dajte sebi mogućnost mašte i vizualizacije. Opuštanje uma, može itekako vas dovesti do stvarnog doživljaja onoga što želite. Još jedan mudar citat koji je Koko Šanel uputila svim ženama: 



Danju budi gusenica, a uveče leptir. Nema ničeg udobnijeg od oblika gusenice, a nijedan oblik nije pogodniji za ljubav od oblika leptira. Ženi su potrebne puzave i leteće haljine. Leptir ne ide na pijacu, a gusenica ne ide na loptu. 

Poenta bi bila, da dozvolimo sebi i monoton život i jarke boje lopte. Jednostavno, ne uklapajte se u jedan kalup. Ne morate uvijek da budete spremne, sposobne, divne i krasne. Vodite se onako kako se osjećate. Takođe, mjenjajte svoje obrasce ponašanja ako smatrate da ste usvojili pogrešne. Živite i mjenjajte se, volite sebe u svim svojim životnim izadnjima.

Pokreće Blogger.