Dobro razmislite sa kim komunicirate: 3 fraze koje neprimjetno oduzimaju snagu i energiju

Da li ste se nekada zapitali kolika je moć komunikacije? I koliko riječi sagovornika imaju uticaja na vas, i vašu energiju? Govor nije samo skup riječi koje služe da bi se prenijela određena informacija. 


On nekada ima moć mnogo veću nego što smo u stanju zamisliti. Vjerovatno ste nekada se osjećali neprijatno u toku ili poslije konverzacije sa nekim. Čak ponekad i umorno, i iscrpljeno? Razlog je jednostavan, riječi sagovornika itekako mogu da utiču na vas i vašu energiju. 

Ukoliko primjetite da vaš sagovornik koristi sljedeće izraze u razgovoru, razmislite da li ćete nastaviti komunikaciju:  1. Korištenje raznih fraza u toku razgovora Ljudi su spremni često da koriste neke fraze u razgovoru, a da značenje isth baš najbolje i ne razumiju. 



To svakako ne znači da te riječi neće uticati na vas. Npr. "Grom te udari", može se činiti kao bezazlen u toku konverzacije, ali to i nije baš tako. Moguće je da će takav ili sličan izraz uticati na vas i unijeti vam nemir i negativne vibracije. 

 Ukoliko vam to zasmeta, slobodno recite to vašem sagovorniku. Možda on nije svjestan svojih riječi, ali to ne znači da trebate prećutati neprijatnost.  2. Riječi upućene na konto izgleda sagovornika Riječi nose ogromnu težinu, kao što smo već i naveli. 



Ako se radi o riječima izgovorenim u žaru ljutnje, one itekako znaju da povrijede sagovornika. Fraze poput "Pogledaj se kako izgledaš", "Jesi li slijep" i slično mogu da utiču na psihu druge osobe i da ih povrijede, i to ne samo trenutno već i da ostave traga na njihovo samopouzdanje. 

3. Psovke Psovke su riječi niske vibracije, a takva vibracija svakako ne može da bude dobra za vas. Zato je u mnogim kulturama psovanje zabranjeno. Kako da se nosite sa psovkama? Prije svega ih izbacite iz svoje svakodnevne komunikacije, trudite se da takve riječi nemaju mjesta u vašem riječniku.

Ukoliko naiđete na sagovornika kojima su iste sastavni dio komunikacije, pokušajte da mu skrenete pažnju ili jednostavno prekinete komunikaciju.

Pokreće Blogger.