Vrijeme liječi sve - Budite strpljivi: Slijedite pravilo "tri sedmice" da lakše prebolite bivšeg

Svi mi znamo da ne postoji magični lijek da se preboli raskid preko noći i da je potrebno vrijeme da prebolimo nekoga. 


Međutim, postoji jedan način koji vam može biti od velike pomoći i koji može biti jako efikasan ukoliko se pridržavate pravila. Nakon svakog raskida potrebno nam je ni manje ni više nego tri sedmice da se ponovo možemo osjećati slobodno. 

Tri sedmice su dovoljne da se riješimo svega onoga što nas je sputavalo da nastavimo dalje. Svjesna sam da svaka osoba drugačije prolazi kroz raskid i da ne postoji lijek koji bi izliječio slomljeno srce preko noći, ali ako se uspijemo oduprijeti želji da se vratimo bivšeg, bilo bi nam mnogo lakše preboljeti raskid i krenuti dalje sa svojim životom.



Tri nedjelje je tačno onoliko koliko vam je potrebno da prestanete da mu se vraćate. Tri sedmice je potrebno da shvatite da ne treba da ga zovete i da mu šaljete poruke. Kada prođe taj 21 dan želja da ga nazovete ili da mu pošaljete poruku jednostavno nestaje, znam to iz ličnog iskustva. 

Poslije tri nedjelje sve ono što vas je vezalo za bivšeg polako počinje da nestaje i počinjete da se fokusirate na stvari koje su važne da biste mogli funkcionisati kako treba. Nakon 21 dan postoji velika vjerovatnoća da ćete se samo probuditi i osjetiti kao da je neki prekidač u vama isključen i osjećaćate se kao novi vi. 



Čak i ako vam je vaš raskid jako teško pao, ako ste bili dugo godina zajedno, nakon tri sedmice steći ćete novi pogled, zdraviji pogled koji će u potpunosti promijeniti način na koji se nosite sa određenim stvarima. Ono što je jako važno u te tri sedmice je pridržavati se samo jednog pravila. 

Ne smijete imati nikakav kontakt sa svojim bivšem. Bez viđanja, bez slanja poruka i bez poziva. Samo tako će pravilo tri sedmice raditi. Jer kada prođe ovaj kratak vremenski period, vidjet ćete da je ovo tronedjeljno pravilo raskida apsolutna promjena u igri i da vaš život više nikada neće biti isti.

Pokreće Blogger.