Voljeti, smijati se i uživati ​​u životu je mnogo važnije od izgleda - 7 lekcija o ljepoti Monike Beluči

Skoro svaka druga žena na neki način želi spriječiti starenje i sakriti svoje bore. Mnoge žene su u stanju dati mnogo novca kako bi zadržale mladolik izgled, ali jednostavno nije moguće zaustaviti starenje.


Mnoge žene poslije brojnih tretmana izgledaju mnogo gore nego da su sebi dozvolile da stare prirodno. Jedna od žena koj ase može pohvaliti da nije radila nikakve korekcije na svome licu je Monika Beluči koja i u šestoj deceniji izgleda prelijepo. 

Ova prelijepa talijanka je pokazala da žena može izgledati lijepo i biti privlana u bilo kojoj dobi. 1. "Biti lijep sa 20 godina je prirodno. Ali kada ste lijepi sa 35 i 45 godina, to je već rezultat vašeg truda. Ne plašim se starenja. Ono što nas čini lijepim spolja je ono što se nalazi iznutra." 



Monika svojom ljepotom plijeni mušku pažnju gdje god da se pojavi. Ona sama kaže kako ne posvećuje neku posebnu pažnju svom izgledu i smatra da fizički izgled nije glavna stvar. 2. "Ne stresiram se zbog svog izgleda. U životu to nije najvažnija stvar. 

Najvažnije je voljeti, smijati se i uživati u svakom danu. Tada ćete sa bilo kojim izgledom biti lijepi." Budete li se fokusirali samo na svoj izgled možete propustiti neke mnogo važne stvari u svom životu. 3. "Sada sam mnogi sigurnija u sebe nego kada sam bila mlada." 



Godine predstavljaju naše životno iskustvo, ne samo bore i starost. Kada dođete u zrelu dob ona se smije problemima koje je imala sa dvadeset. Ona se više ne plaši mišljenja i kritika drugih jer je sada mnogo sigurnija u sebe.

 4. "Ponekad sretnem žene u njihovim 60-im, 70-im, 80-im, 90-im godinama i mislim da su neverovatne!" Starenje je prirodni proces koji nije moguće zaustaviti. Nije prirodno stalno juriti mladost i željeti izgledatik mlađe nego što jeste. 

5. "Ono što je lijepo prirodno je. Kada više nisi svoj, postaješ karikatura" 6. "Možda zvučim otrcano, ali da bi bio lijep, važno je dobro spavati, piti puno vode i obrazovati se, jer ljepota nije samo spolja, već i iznutra" Ako upitate bilo koju ženu koja u zerloj dobi izgleda dobro reći će vam da je san najveli prijatelj vaš eljepote. 7. "Sa 50 godina se smijete stvarima koje su vas rasplakale u 20im. U ovom uzrastu postoji neka lakoća. 

Sve žene odrastaju s idejom da se život završava krajem reproduktivnog doba. Ali to uopšte nije slučaj. Vjerujem da je menopauza apsolutna sloboda. Nakon ovog trenutka žena više nije rob hormona - sada ona kontroliše njih, a ne oni nju. I dalje želim naučiti nove stvari, započeti nove projekte." Nemojte se plašiti starosti. Živite život i uživajte u njemu. Vodite računa o svojoj ishrani, brinite o sebi, opustite se i volite sebe.

Pokreće Blogger.