Varanje je izbor, a ne greška - Oni koji vole ne varaju: Poruka muškarcu koji mi je slomio srce

Samo onaj ko je prevaren razumije bol kroz koju prolazi osoba kada je povrijedi neko koga je voljela cijelim svojim bićem. 


Dok si ti meni bio cijeli svijet, ja sam tebi bila drugi izbor. Ja sam birala tebe, a ti si birao drugu. Nemoj me sada uvjeravati da je sve to bila samo greška jer je varanje stvar izbora. To je čin koji naprave samo kukavice. Nisi cijenio ono što si imao pored mene i trebalo ti je nešto čime bi nahranio svoj ego. 

Time što si me varao ti si namjerno išao da povrijediš biće koje te je voljelo više od sebe. Bilo ti je važnije da zadovoljiš svoje sebične potrebe. Bilo ti je važno samo da je tebi dobro i nisi mislio kako ću se ja osjećati poslije toga. 



Zašto nisi jednostavno rekao da me ne voliš više? Zašto jednostavno nisi otišao i poštedio me ove boli i slomljenog srca? Nisi jer si želio probati nešto novo, a mene držati kao rezervu dokle god ne nađeš nekoga ko bi bi mogao biti bolji od mene. 

Znao si da to što radiš nije u redu, ali si ipak to učinio. Vodio si se svojom željom sa kojom nisi bio u stanju da se izboriš. Želio si da probaš nešto novo, ali nisi želio izgubiti ono staro. Kada nekoga zaista voliš ne varaš ga već tražiš način da ga zaštitiš, da ga nasmiješ i učiniš srećnim. 



Kada nekoga zaista voliš tada donosiš odluke koje će zaštititi vašu vezu, ne one koje će je uništiti. Ti si odlučio da uništiš našu vezu jer nisi znao da me voliš onako kako zaslužujem. Namjerno i svjesno si odlučio da uništiš sve ono što smo imali samo zato što nisi bio u stanju da me voliš kao pravi muškarac.

Namjerno si mi slomio srce zato što ga ti nisi imao. Sada vjerovatno očekuješ da ću ti oprostiti tvoju "grešku", ali varaš se. Ti nisi napravio grešku, već svjestan izbor. U ljubavi nema mjesta greškama. Ljubav ili postoji ili ne postoji. Sve što radiš u vezi je tvoj lični izbor. 

Štitite osobu koju volite jer vam je stalo do nje, povrijeđujete ih jer vas briga za njih. Ti si se odlučio na ovo drugo. Odlučio si da baciš niz vodu sve ono što smo imali i što smo godinama gradili zbog avanture koja ti je donijela samo trenutno zadovoljstvo i koja nije trajala duže od jedne noći.

Pokreće Blogger.