U 50im se vidi koliko ste brinuli o svojoj koži u mladosti - 7 savjeta za ljepotu francuske glumice

Poznata francuska glumica Sophie Marceau i u šestoj deceniji zrači posebnom ljepotom na kojoj joj mogu pozavidjeti mnoge mlađe kolegice. 


U 55oj godini ova francuskinja plijeni pažnju gdje god da se pojavi, a njena elegancija i jednostavnost se vide u svemu što radi. Pogledajmo koje su to tajne ljepote ovo zanosne francuskinje. 1. Priroda je najljepša; "Ne volim šminku. To je ono što moram da radim na poslu, ali ne u svakodnevnom životu.

Kod kuće puder koristim samo za maskiranje nesavršenosti kože. Inače, šminka nije potrebna. Ne mogu da ljubim svoju djecu kada sam našminkana." Ukoliko malo bolje pogledate Sophie nema lice neke svjetske zvijezde već više liči na zgodnu komšinicu koju možete svaki dan sresti. 



Upravo ju je ta njena prirodnost učinila slavnom. 2. Frizura treba da vas predstavlja; "Prije dvadeset godina sam pronašla stil koji mi odgovara, a za koji mislim da pristaje mnogim ženama. Lako se stilizuje i izgleda lijepo i prirodno. 

Ova frizura mi daje osjećaj slobode." Sophie je uvijek birala jednostavne frizure sa šiškama i nepravilno ošišanim pramenovima koji su je učinili još više ženstvenom. 3. Čuvajte se sunca; "Sa 50 godina imate lice kakvo zaslužujete. Ako želite imati blistavu kožu, zaštitite je od sunca. 



Uvijek nosite šešir, sunčane naočale i kremu za sunčanje." Izlaganje sunca nije dobro za vašu kožu i jako je važno da je zaštitimo do UV zraka. Zato obavezno nosite sunčane naočale i šešir te zaštitite svoje lice kremom za sunčanje. 

4. Ako želite imati lijepo tijelo morate dovoljno spavati; "Tajna mladalačke kože sa 50 godina je jednostavna: više sna i manje sunca. Bez obzira na raspored i projekte, uvijek sam se trudila da odspavam najmanje 7 sati." 

5. Krećite se; "Nikada nisam bila ljubitelj sporta, ali samo zbog profesije bila prisiljena raditi gimnastiku svaki dan. Tek sada shvatam koliko sam imala sreće jer su me sport i zdrava ishrana održali mladom." Čak i u 55oj godini Sophie se može pohvaliti zavidnom figurom, a razlozi su genetika, ishrana i gimnastika. 

6. Vaš stil treba da vas predstavlja; "Nikada nisam zavidjela ženama koje se oblače po posljednjoj modi. Naprotiv, žao mi ih je. Te žene daju mnogo novca kako bi išle ukorak sa modom, a moda je dizajnirana da izrazi individualnost. Za to vam nije potrebna skupa odjeća." 

Sophie voli da kombinuje udobnost sa elegancijom jer je na taj način ima više slobode da se izrazi. 7. Ljepota dolazi iznutra; "Možda zvuči otrcano s moje strane, ali ja zaista vjerujem da prava ljepota dolazi iznutra i da nam je niko ne može oduzeti." Sophie je primjer prirodnosti i otvorenosti. Njena iskrenost, jednostavnost, ljubaznost i prirodni šarm osvojili su milione ljudi. Sophie je prvo žena, a onda zvijezda.

Pokreće Blogger.