Savjet 66godišnjakinje mladim ženama: Riješite se iluzija o prinčevima i živite svoje snove

Svako od nas želi postići neki uspijeh u životu i niko ne želi protraćiti svoj život uzalud. Nemojte štedjeti na sebe ni u pjesmi, ni u prijateljstvu, ni u tuzi, ni u strasti i sreći. 


Uvijek dajte sve od sebe bez obzira šta je u pitanju. Samo tako možete sebe nazvati srećnom osobom i živjeti život punim plućima. Irina Khakamada poznata novinarka i javna govornica ima japanske korijene, a japanci su poznati kao jako mudar narod. 

Ona savjetuje mlade generacije da ne traže lakše puteve, da ne traže sponzore, razne veze i pogodnosti. Nemojte sebi olakšavati i nemojte tražiti da drugi rješavaju vaše probleme. Kada ste mladi imate više snage i strpljenja te lakše se borite sa raznim aktivnostima. 



Jedna japanska poslovica kaže "Čak i ako vam mač bude potreban jednom u životu, morate ga nositi." Ovaj mač nije poznanik koji bi vam mogao riješiti neki problem ili posuditi novac. Vaš mač ste vi, vaše znanje, vaše iskustvi, vaša srž. Zapamtite da ne postoje srećne i nesrećne okolnosti. 

Morate zasukati rukave i sami se izboriti sa svakim problemom koji se nađe pred vama. Mnoge djevojke slijepo vjeruju da je najvažnija stvar u životu dobro se udati i rodti djecu. Međutim, djevojke prvo treba da se riješe iluzije o prinčevima i da prvo ostvare svoje snove. 



Tada se neće kajati za stvari koje nije uradila u svom životu. 66godišnja Irina savjetuje mlade žene da se riješe iluzije o muškarcu koji će ih spasiti i olakšati im život. Budete li tražile muškarca koji će vas uzdržavati, on će se vremenom umoriti i vi ćete ispasti iz njegovog života kao težak kofer sa kola. 

Da bi izbjegla takvu sudbinu žena treba da se fokusira, ne na pronalaženje muškarca već na svoje snove. Žena treba prvo da se fokusira na sebe, pa tek onda na druge stvari u životu. Žena treba da preuzme odgovornost za svoj život na sebe, da samostalno donosi odluke, da razmilja svojom glavom i da prestane glumiti princezu kojoj treba spašavanje.

Pokreće Blogger.