Razvod se može dogoditi svakome - Poslušna i nemoćna žena nije garancija srećnog braka

Postoji jedna jako zanimljiva priča o muškarcu koji je, nakon što se oženio, došao da živi kod svoje žene i njenih roditelja. 


Ništa nije želio da radi u kući, a kada bi ga upitali zbog čega, rekao bi da kuća nije njegova i da nije dužan da ulaže u nju. Nakon nekog vremena majka njegove žene je kuću prepisala na njega i svoju kćer nadajući se da će se situacija promijeniti. 

Međutim, ništa se nije promijenilo, a kada ga je majka njegove žene upitala zašto sada ne ulaže u tu kuću, sada je njegova, rekao joj je da ona nema pravo komandovati u tuđoj kući. Vidite u ovoj priči se nigdje ne spominje žena, spominje se samo njena majka i njen muž. Zašto?



Zato što je ona bila pokorna i poslušna žena svom mužu. Ćutala je i nije željela da proturiječi svom mužu čak i kada je možda trebala. To što je žena poslušna i pokorna ne znači da će njena porodica i njen brak biti srećni. 

Njen brak će trajatri dok njen muž odluči da treba da traje, a kada odluči da je kraj ništra da neće spriječiti da ode. Nemojte misliti da se vama ne može desiti da se razvedete. Može. Razvod se može desiti bilo kome. 



I bez obzira koliko pokorna i poslušna žena bili time nećete zadržati svog muža i očuvati svoj brak. Često upravo ove žene ostanu na ulici same bez krova nad glavom. U redu je da žena bude poslušna i pokorna svom mužu, ali žena ne smije da bude zavisna od svog muža. 

Za ženu je jako važno da ima svoj dinar, da radi i zarađuje. Da uštedi sebi novac za crne dane jer nikada ne možete znati šta budućnost nosi. Kao što smo rekli, razvod se može desiti svima i nemojte govoriti da se to ne može desiti vama.

Pokreće Blogger.