"Ostaviću te ako ne uradiš ono što želim": Fraze koje jasno pokazuju da vas muškarac ne poštuje

Jako je važno da partneri poštuju jedno drugo jer bez uzajamnog poštovanja nije moguće graditi zdravu vezu. 


Nikako ne smijete dozvoliti da se partner prema vam ponaša sa nepoštovanje, ali ni vi ne smijete tako da se ponašate prema njemu. Postoje neke fraze koje jasno pokazuju da vas partner ne poštuje, a u nastavku pročitajte koje su to. 

1. "O čemu razmišljaš, zar si toliko glupa"; Svako od nas griješi, ali to nije razlog da vam neko kaže da ste glupi. Ako vam muškarca uputi ovakve riječi razmislite da li bi isto rekao nekome koga poštuje. Ako se prema drugima ne ponaša tako, nemojte mu dozvoliti ni da se sa vama ponaša na isti način. 



2. "Pa kao i obično..."; Ova fraza ne samo da vas može uvrijediti već može i pogoršati stvari između vas. Ako vam muškarac kaže "Na tebe se kao i obično ne može računati da urediš nešto kako treba" to je više nego jasno da vas ne poštuje. 

On na taj način želi srušiti vaše samopoštovanje kako bi lakše mogao manipulisati sa vama. 3. "Ostaviću te"; Ako vam muškarac prijeti da će vas ostaviti ako ne uradite nešto što on želi to je jasan znaka da vas ne poštuje i da želi manipulisati sa vama. 



Na ovan način muškarac želi uzdići sebe i pokazati kako ne možete bez njega. Za ženu je jako važno da nauči cijeniti sebe i da od samog početka veze kaže ako joj se nešto ne sviđa i ako joj nešto ne odgovara. Nemojte dozvoliti nikome da se prema vama ponaša sa nepoštovanjem i da neko manipuliše sa vama kako želi.

Pokreće Blogger.