Nikada nemojte stati između muža i njegove porodice - 5 savjeta razvedene žene udatima

Sigurna sam da mnoge žene čine neke stvari iz najbolje namjere i kako bi sačuvale svoju vezu ili brak, ali ih upravo ti postupci koštaju i dovedu do razvoda. 


Često pretjerujemo u nekim stvarima i guramo svog partnera preko ivice iako ni same nismo svjesne toga. Muškarci neko vrijeme mogu trpjeti takvo ponašanje žena, ali njihovom strpljenju jednom dođe kraj. 

Budući da i sama imam propali brak iza sebe naučila sam neke važne lekcije koje želim podijeliti sa vama, posebno želim da moje savjete čuju žene koje su u braku i koje žele da sačuvaju svoj brak. 1. Ne pokušavajte promijeniti svog muža: 



Ovo je najveća greška koju jedna žena može da napravi. Kada ste odlučili da uđete u brak sa njim pristali da živite sa njim takvim kakav jeste. Zapamtite da ne možete mijenjati karakter svog partnera. Možete uticati na neke njegove navike, ali ne i na njegov karakter. 

2. Ne pokušavajte ga kontrolisati; Budete li se trudili da kontrolišete svog muža i svaki njegov korak samo ćete ga otjerati od sebe. To je najlakši način da ga ohrabrite da radi stvari vama iza leđa i da vas laže o tome. 



Zapamtite d aste vi njegova žena, a ne majka. Nemojte kontrolisati svaki njegov korak tako ćete ga najlakše dovesti u iskušenje da vas prevari. 3. Ne izbjegavajte intimnost; Ženama je intimni odnos mnogo manje potreban nego muškarcima, zbog čega neke žene uvijek pronalaze različite načine da izbjegnu intimnost sa svojim muževima. 

Ne kažem da treba da samo legnete i dozvolite mu da radi šta želi sa vama, već treba da se potrudite da oboje uživate u tom činu. 4. Opustite se; Kao supruga i majka znam koliko je poneka teško završiti sve obaveze i na kraju dana posvetiti se svome mužu, ali i sebi. 

Želim da kažem svim ženama da treba da se posvetite sebi i da nađete malo vremena svaki dan za sebe. Ako vi izgledate dobro i ako vodite računa o sebi, bićete bolje raspoloženi i sigurniji u sebe. 5. Nikada nemojte stati između muža i njegove porodice; U redu je ako vam se njegova porodica ne sviđa, ali to ne morate da mu govorite. Zadržite to za sebe. 

Takođe, uvijek pustite svog muža da se sam suočava sa svojom porodicom i ne dozvolite sebi da stanete između njega i njih. Budite podrška svom suprugu, ali nemojte ulaziti u svađu sa njegovom porodicom. Oni će se na kraju pomiriti, a vi ćete zauvijek ostati njihov neprijatelj. Zato poštujte njegovu porodicu i uvijek se trudite da imate dobar odnos sa njima. 

Ako želite sačuvati svoj brak trudite se da više obraćate pažnju na stvari koje vaš muž radi ispravno nego na one koje radi pogrešno. Uvijek se sjetite zašto ste se zaljubili u svog muža i koje su to njegove kvalitete koje su vas privukle.

Pokreće Blogger.