Nemojte ignorisati svoje instinkte - 3 načina na koja nam podsvjest poručuje nešto važno

Naša podsvijest sa nama komunicira pomoću naše intuicije i na taj način nam šalje važne poruke i upozorenja koje ne bismo trebali ignorisati. 


Kod nekoga su instinkti manje razvijeni, kod nekoga više, ali suština je da ih svako od nas ima i da ne smije da ih ignoriše. Kada naučimo slušati svoje instinkte i svoj unutrašnji glas tada lako možemo znati šta znači kada osjećamo grč u stomaku, kada nam srce jako zalupa ili kada osjećamo da nešto nije kako treba. 

U nastavku smo za vas izdvojili tri važna instinkta koja nikako ne biste trebali ignorisati i zanemariti. 1. Kada se ne osjećate dobro; Ponekad nam naše tijelo šalje signal da nešto nije u redu i bilo bi dobro da ga poslušamo. 



Mi na žalost ne prepoznajemo uvijek signale koje nam šalje naše tijelo kada želi komunicirati sa nama. Takve signale ne smijemo ignorisati i moramo obratiti više pažnje kako se osjećamo kada nešto radimo, kad ase nalazimo na nekom mjestu ili kada razgovaramo sa pojedinim ljudima. 

Da li vas te radnje čine srećnim ili vas iscrpljuju, da li vam oduzimaju energiju i radost? Razmislite o tome i ne ignorišite ova osjećanja. 2. Kada imate želju da pomognete; Mi ponekad možemo osjetiti kada je nekoj osobi u našoj blizini potrebna naša pomoć. 



Imamo sposobnost da osjetimo energiju drugih ljudi na osnovu njihovog govora tijela, izraza lica i jednostavno to osjetimo iako to ne možemo objasniti. 3. Kada znamo da smo u pravu; Vjerovatno ste se nekada našli u situaciji kada niste sigurni zbog čega, ali da treba da uradite određenu stvar i donesete određenu odluku jer osjećate da je to jedini ispravan način. 

Naša intuicija igra važnu ulogu u racionalnom razmišljanju. Ona će vas uvijek uputiti da radite prave stvari i daće vam do znanja da radite nešto ispravno što bi vas moglo usrećiti.

Pokreće Blogger.