Nemoj se trudi da ugodiš svima - Ugodi sebi: Zlatna pravila koji se drže žene koje poštuju sebe

Bez žena život na zemlji ne bi bio moguć. Svaka žena ima posebnu ulogu i misiju u prirodi, a to je dati život. Svaka žena treba da bude svjesna toga i da to uvijek ima na umu. 


Iz tog razloga svaka žena treba da zahtjeva poštovanje, ali i da poštuje sama sebe. U nastavku smo za vas izdvojili nekoliko pravila kojih se pridržavaju žene koje cijene i poštuju sebe. 1. Ne razmišljate o nedostacima; Budete li stalno razmišljali samo o lošim stvarima, privući ćete loše stvari. 

Ako stalno razmišljate o svojim nedostacima, oni će se samo još više isticati. Fokusirajte se na svoje vještine i talente te na ono u čemu ste zaista dobri. 2. Slušate druge; Ako želite da neko vas sasluša, morate i vi znati slušati druge. 



Od svake osobe možete nešto naučiti i čuti nešto korisno. Zato, ako želite da živite u harmoniji i veselju, dok se nekome sviđate, naučite da slušate ljude. 3. Ne plašite se promjena; Iako promjene ponekad mogu biti zastrašujuće, one su nam jako potrebne. 

One kreiraju našu novu stvarnost, daju nam energiju i mijenjaju naš život. Nemojte dozvoliti da vas strah vodi jer tek kada počnete raditi stvari koje vas plaše počinjete da se razvijate. 4. Cijenite svoju individualnost; Nemojte da se poredite sa drugima i cijenite to što ste drugačiji. 



Zapamtite da ste vi od juče jedina osoba sa kojom trebate da se upoređujete. 5. Čitajte; Kada čitate vi radite na sebi, razvijate svoj govor i proširujete svoj vokabular. Čitanje je uvijek korisno i dobro, ono proširuje vlastite horizonte, organizira misli i povećava dobrobit. 

6. Uvijek budite zauzeti, strastveni; Sretni ljudi su uvijek zauzeti nečim. To ne znači da morate raditi dan i noć, neumorno. To doslovno znači da ne gubite vrijeme i sve radite sa zadovoljstvom i posvećenošću. 7. Ne osuđuju druge; Pametne žene prije nego što počnu osuđivati druge, stave se u njihovu poziciju i pokušavaju razumjeti razlog zbog kojeg se osoba tako ponijela. 

8. Govorite dobre stvari o drugima; Lijepe riječi nikome nisu naškodile posebno ako su iskrene i od srca. Nemojte se plašiti da na glas nekome kažete nešto lijepo ili da mu uputite kompliment. 9. Ne obraćajte pažnju na kritike; Pametne žene ne mare za mišljenje i kritike drugih. 

Ako se budete osvrtali na svaki kritiku i uvredu koju vam drugi upute nikada nećete stići do svog cilja. 10. Ne ogovarajte; Ima toliko lijepih stvari o kojima biste mogli razgovarati, pa zašto onda ogovarati druge. Ako ponižavate, omalovažavate i diskreditujete druge ljude, prije svega obezvrjeđujete i ponižavate sebe. 

11. Ne trudite se ugoditi svima; Nemojte se uvijek truditi da ugodite svima. Prvo ugodite sebi. Fokusirajte se na sebe, svoje lične ciljeve i prestanite brinuti šta će drugi reći. 12. Uživajte u životu; Jučer je prošlo, sutra još ne postoji, samo je danas važno. 

Zato živite danas i prestanite razmišljati o onome šta je bilo i šta će biti. Samo ovaj trenutak se računa, ni prije ni poslije. 13. Volite sebe; Ako niste u stanju voljeti sebe, vi ste prazna osoba. Zapamtite da voljeti sebe i staviti sebe na prvo mjesto nije sebično već poželjno.

Pokreće Blogger.