Ne trebaju vam skupi mirisi da vaša kuća uvijek miriše svježe: 5 malih trikova iskusnih domaćica

Svaka domaćica voli kada njen dom miriše svježe i čisto, ali ponekad se mogu javiti neprijatni mirisi kojih se teško riješiti. 


Kupivonom skupih mirisa se često ne možemo riješiti neugodnih mirisa, već ih samo prikrijemo, međutim, postoji nekoliko efikasnih načina koji bi vam mogli pomoći da vaš dom uvijek miriše čisto i svježe. Vjerujem da mnoge od sastojaka koji vam trebaju već imate u svom domu i samo je potrebno da ih iskoristite. 

1. Kafa; Volim miris svježe skuvane kafe tako da u svojoj kuhinji uvijek im kako mljevenu, tako i kafu u zrnu. Kada želim brzo osvježiti svoj stan i učiniti ga mirisnim sipam kašiku mljevene ili kafe u zrnu u tavu i pustim da se lagano zagrijeva. 



Budite oprezni, kafa ne bi trebala da zagori, samo lagano da se zagrije kako bi pustila svoje mirise. Prženu kafu prespem u šolju ili zdjelicu i stavim je na sto. 2. Lovorov list; Lovorov list je odličan ako u domu imate problema sa vlagom. 

Ovu metodu uglavnom koristim u kupatilu. Stavite nekoliko listova lovorovog lista na tanjir i zapalite ih. 3. Sirće, limun i karamfilčići; Stavite u šerpu pola litre vode, 100ml 9% sirćeta, narezan limun i 5 karamfilčića. 



Ova metoda će vam pomoći da se riješite svakog mirisa u stanju, a takođe će vam pomoći da očistite šerpu. Ovu metodu možete koristiti u šerpi u kojoj vam je zagorila hrana, tako ćete lako odstaniti ostatke zagorjele hrane. 

4. Soda bikarbona i sirće; Ako želite d ase riješite neugodnog mirisa iz odvoda sipajte kašiku sode u odvod i zalijte sa 50ml 9% sirćeta. Ostavite da odstoji pola sata, a zatim zalijte vrelom vodom. 5. Eterična ulja; Stavite nekoliko kapi omiljenig eteričnog ulja sa unutrašnje strane toalet papira ili na ćoškove peškira kako bi vaše kupatilo uvijek lijepo mirisalo. 

Na dno kante za smeće možete staviti nekoliko pamučnih tufera i na njih staviti nekoliko kapi eteričnog ulja. Tufere sa eteričnim uljima takođe možete staviti i u ormar ili ih stavite negdje u dnevnoj sobi.

Pokreće Blogger.